|

Tatilden önce son çıkış

Bayram tatillerinde artık eskiden olduğu gibi memlekete gitmek yerine insanlar tatillerini ya şehir dışında ya da yurt dışında geçiriyor. Böyle bir tatil düşünenlere Ramazan Bayramı gelmeden son önerileri seyahat acenteleri veriyor.

Harun Karaburç
00:00 - 13/07/2014 Pazar
Güncelleme: 19:37 - 12/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Tatilden önce son çıkış
Tatilden önce son çıkış

Ramazan Bayramı''nın yaz tatili ile birleşmesiyle tatile çıkmak isteyenler ya bayramı bekliyor ya da bayramlarını tatilleriyle birleştiriyorlar. Bayramda aile ziyareti yerine tatile çıkmak ülkemizde son yıllarda giderek artıyor. Bu durum en çok da tatil şirketlerinin yüzünü güldürüyor. Tatil firmalarına en çok talep yurt içinde Ege ve Akdeniz kıyı şeridi şehirler olurken, yurt dışında daha çok orta Avrupa, İtalya ve İspanya gibi yerler talep görüyor. Bayram tatilini fırsat bilip tatile çıkacaklar için bazı tur ve tatil şirketlerinden birtakım öneriler derledik. Şöyle bir güneye uzanmak mı istiyorsunuz? Eşiniz ve çocuklarınızla birlikte eğlenceli bir tatil mi geçirmek istiyorsunuz? Yoksa güzel bir kültür turuna mı ihtiyacınız var? İşte size tatilden önce son öneriler…

ÇOCUKLU AİLERE DİSNEY

Setur Yurtiçi ve Yurtdışı Turlar Müdürü Yeşim Özaltay, yurtiçi destinasyonlarında ise 10 Temmuz''dan sonra fiyatların artacağına dikkat çekerek tatile gitmeyi düşünenlerin elini çabuk tutmasını tavsiye ediyor. Özaltay, Disney temalı parkların bulunduğu Amerika ve Avrupa destinasyonlarını çocuklu ailelere ve alışveriş meraklılarına öneriyor. Kültür ve tarih merakı ağır basan tatilcilere; Avrupa ve Orta Avrupa''daki Budapeşte, Viyana, Prag, Floransa, Roma, Venedik, Madrid, Barselona, Varşova, Krakow, Zürih, Münih ve Salzburg destinasyonlarını öneren Özaltay, yeni keşifler ve deneyimler arayan gezginlere ise Rusya Beyaz Geceler, İskandinavya ve Afrika''da doğal yaşamı yakından hissedecekleri safari turlarını denemelerini tavsiye ediyor.

10 yıl önce