|

Türk mutfağına Anonim imzası

Eşsiz manzarasıyla göz dolduran Koru İstanbul Kuruçeşme''nin içinde yer alan Anonim Türk Bistro ve Tatlı, geleneksel Türk lezzetlerini özgün tarzıyla misafirlerinin damak zevkine sunuyor.

Harun Karaburç
00:00 - 13/07/2014 Pazar
Güncelleme: 18:38 - 12/07/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk mutfağına Anonim imzası
Türk mutfağına Anonim imzası

Ortaköy- Kuruçeşme arasında, defne, akçakesme, sakız ağacı, dişbudak, erguvan, zeytin ve ıhlamur ağaçlarının süslediği Koru İstanbul, eşsiz manzarasıyla gözlerinizi doyururken içerisinde yer alan Anonim Türk Bistro ve Tatlı da damak zevkinize hitap ediyor. İstanbul için adeta bir vaha olan Koru İstanbul''da Anonim dışında Taş Bina, Kaptan Köşk ve Koru Evi yer alıyor.

Anonim, Türk mutfağı ağırlıklı, daha çok ''muhallebici'' kültürüne dayalı bir mekan. Zaten adı da üstünde Anonim Türk Bistro ve Tatlı… Koru İstanbul Kuruçeşme''nin sahibi Cihat Yamakoğlu, son derece kibar, güler yüzlü. Bütün müşterilerle birebir sohbet ediyor. Bütün müşterileri evine gelmiş konuk gibi ağırlıyor. İki senedir Anonim için özel çaba harcadıklarını söyleyen Yamakoğlu, gelenekseli bozmadan modern bir ''tatlıcı'' ortaya çıkarmış. Anonim, sabah saatlerinde muazzam kahvaltı yapacağınız, öğle kendinizi bir ızgara tabağıyla şımartacağınız, akşamları ise arkadaşlarınızla Boğaz''a karşı dondurma veya tatlınızı yiyebileceğiniz, kahvenizi yudumlayabileceğiz bir mekan. İşte Türk mutfağına özgü lezzetler Anonim farkıyla karşınızda.

BOĞAZ''A KARŞI İFTAR VE SAHUR

Anonim, Ramazan''a özel iftar ve sahur menüleri ile de farkını ortaya koyuyor. İftar menüsünde, iftariyeliklerden çorbalara, zeytinyağlı çeşitlerinden salatalara, hamur işlerinden et yemeklerine birçok geleneksel Türk lezzeti yer alıyor.

Sahur''da da hizmet veren Anonim''in sahur sofrası da oldukça zengin. Üretiminde salep kullanılmadan hazırlanan ev yapımı dondurmalarını, cam bölmeli özel alanında misafirlerin beğenisine sunan Anonim, mevsimine uygun meyvelerin dondurmaya dönüşümüne şahit olmaya davet ediyor. Dondurma menüsünde, kavun, şeftali, ananas, elma, mango, çarkıfelek gibi meyvelerin yanı sıra tahin esmer şeker, gül, kaymak ve siyah çikolata gibi farklı tatlar da ön plana çıkıyor.

Kahvaltısı bir başka

Anonim''de iki yakayı birbirinden ayıran ya da iki yakayı birbirine bağlayan Boğaz, bütün cazibesiyle karşımıza çıkıyor. Manzaradan başımızı çevirip masaya baktığımızda Anonim''in birbirinden lezzetli yemeklerini görüyoruz. Geniş yöresel peynir ve şarküteri çeşitleri, taş fırında pişen pideleri, özel ızgaraları, salataları, vitamin dolu içecekleri tüm güne yayılan bir yeme içme imkanı sunuyor. Tatlı menüsüyle de göz dolduran Anonim, Ekmek Kadayıfı, Sakızlı Yalova Tatlısı, Tencere Sütlacı ve Keşkül gibi geleneksel tatlılarıyla dikkat çekiyor. Muazzam Boğaz manzarasını gözlerinizin önüne seren Anonim''de kahvaltılar da bir başka. 17 çeşit peynir, her biri yöresinden getirtilen birbirinden lezzetli şarküteri ve zeytin çeşitleri, bademli turunç, mandalina, ardıç, karpuz kabuğu, yaseminli kayısı gibi farklı ev yapımı reçelleri, Karadeniz''e özgü Mıhlama, köy yumurtası, Çerkez acukası lezzetleriyle Anonim Türkiye''nin dört bir yanındaki ürünleri kahvaltı sofrasında buluşturuyor.


10 yıl önce