|

Uğur Işılak'tan ÜSTAD senfonisi

Sanatçı Uğur Işılak, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'e olan hayranlığını sanatıyla pekiştirmeye hazırlanıyor. Işılak, Üstad ismini verdiği albümünü 60 kişilik senfoni orkestrasıyla okuyacak. Albüm 25 Mayıs'ta piyasaya çıkacak.

00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 23:40 - 21/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Uğur Işılak'tan ÜSTAD senfonisi
Uğur Işılak'tan ÜSTAD senfonisi

Şair Necip Fazıl Kısakürek'e hayranlığı ile bilinen Uğur Işılak, bu sevgisini büyük bir projeyle pekiştirme yolunda yoğun bir tempoyla çalışıyor. Simklas Yapım'ın üstlendiği, Sakarya Türküsü, Zindandan Mehmed'e Mektup ve Anneciğim gibi Necip Fazıl Kısakürek'in daha önce bestelenmemiş şiirlerinden oluşan albümde bütün beste ve yorumlar Uğur Işılak'a ait. "Üstad" albümüne 60 kişilik senfoni orkestrası eşlik ediyor. Albüm, Necip Fazıl'ın hem doğum hem ölüm yıldönümü olan 25 Mayıs'ta müzikseverlere sunulacak. Uğur Işılak, albümün içeriği ve misyonunu şöyle açıklıyor: "Her şeyiyle sanat, duygu ve düşüncenin zirvede olduğu bu şiirlerin bestelenebilmesi için, mısralardaki musikiyi duyan ve hissedebilen ve bütün bunları ahenge dönüştüren ve aynı zamanda Üstad'a hizmetkârlık yapmayı üstün bir paye kabul eden bir yüreğin bu işe talip olması gerekirdi. Ben bu hizmetkarlığa talip oldum. "

AKLIN DÜŞÜNCENİN DUYGUNUN VE MİSYONUNUN ÜSTADI

Işılak, Necip Fazıl Kısakürek'e aşina olan herkesin onu "Üstad" olarak andığını belirterek "Çünkü o, hem aklın, hem düşüncenin, hem duygunun, hem sanatın, hem de misyonun Üstad'ıdır. Bu kadar çok yönlü bir Üstad'ın eserlerini ancak çok sesli bir müzikle ifade edebilmenin mümkün olduğuna inandım. Neden Uğur Işılak'la meselesine gelirsek, bu iş, Üstad geçinen ve Üstad'tan geçinenlerle değil, hayatı Üstad'la geçenlerin işidir."

Albümde Işılak tarafından bestelenmiş 10 Üstad şiiri yer alacak… Bu şiirlerin hemen hemen tamamı Türk insanının aşina olduğu şiirler. Müzik yönetmenliğini ise ünlü müzik adamı Turhan Yükseler, sanat danışmanlığını Murat Işılak üstleniyor. Işılak, albümün her yönüyle hem kulağı, hem gönlü ziyadesiyle dolduracağına inandığını söylüyor.



12 yıl önce