|

% 100 üzerinden hesap yapıyoruz

HAS Parti'de tek aday olan Kurtulmuş yeniden genel başkan oldu. Kurtulmuş, binlerce partiliye hitaben yaptığı konuşmada, “Onlar yüzde 42, yüzde 58 üzerinden hesap yapsın biz yüzde 100 üzerinden hesap yapıyoruz” dedi.

Aynur Ekiz
00:00 - 29/11/2010 Pazartesi
Güncelleme: 01:28 - 29/11/2010 Pazartesi
Yeni Şafak
% 100 üzerinden  hesap yapıyoruz
% 100 üzerinden hesap yapıyoruz

HAS Parti 1. Olağan Kongresi'nde tek liste ile seçimlere giren Numan Kurtulmuş, kongrede kullanılan 210 oydan 207'sini alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede, Kurucular Kurulu üyesi 231 delegeden 210'u genel başkan, Genel İdare Kurulu, Yüksek Disiplin Kurulu ve Danışma Meclisi üyelerini seçti.

MİLLETİN GÜNEŞİ

Kongrede bir konuşma yapan Kurtulmuş, Halkın Sesi Partisi'nin aslında Türkiye'de var olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Çiftçinin, üniversitelinin arasında sokakta vardı, fabrikalının arasında vardı. Onun için bu kadar çabuk kuruldu, bunun için bu kadar kısa sürede ayağa kalktı. Türkiye'de hakkaniyet güneşi, medeniyet güneşi, insanlık güneşi, bu milletin güneşi doğuyor.” Sağ, sol, ilerici, gerici, laik, dindar, liberal, muhafazakar gibi sıfatların Türkiye'yi tanımlamaya yetmeyeceğini dile getiren Kurtulmuş, “Bizi sağcılık, solculuk, başkalarının tanımlamaları bağlamıyor, bizi muhafazakarlık, liberallik bağlamıyor. Bizi vicdan bağlıyor, bizi ahlak bağlıyor, bizi medeniyetimizin değerleri bağlıyor, bizi adalet bağlıyor, bizi hakkaniyet bağlıyor hem de sımsıkı birbirimize bağlıyor” dedi.

SÖZ VERDİRDİ

Kurtulmuş, “Onlar bölme telaşı içinde, biz ise bütün insanları kuşatacak bir anlayış ile yolumuza devam ediyoruz. Onlar yüzde 42, yüzde 58 üzerinden hesap yapsın biz yüzde 100'ün üzerinden hesap yapalım” diye konuştu. Kurtulmuş, konuşmasının sonunda salondakileri ayağa kaldırarak, partisinin izleyeceği politikalar konusunda söz verdirdi.


Kongreden notlar…

Atatürk Spor Salonu önünde erken saatlerde toplanmaya başlayan partililer, Kurtulmuş lehine sloganlar atarken, salon içerisinde ise bu kongre için bestelenen marşlar söylendi. Kurtulmuş salona girişinde partililer tarafında “Başbakan Numan” sloganları ile karşılandı. Kurtulmuş salon turu atarak partilileri selamladı. Protokoldeki yabancı konuklarla tek tek selamlaşan Kurtulmuş'a partililer çiçek verdi. Divan Başkanlığı'nı Teoman Rıza Güneri yaptı.

MEDENİYET GÜNEŞİ

İsrail askerlerince Filistin'e yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıda hayatını kaybeden Fahri Yaldız'ın fotoğrafı yakınları tarafından, Kurtulmuş'a hediye edildi. Salonun tavanında ve kürsünün bulunduğu alanın arkasında partinin amblemi olan 'medeniyet güneşi'ni tasvir eden maketler asıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye gelerek teşekkür konuşması yapan Kurtulmuş, “Bundan sonra köy köy, fabrika fabrika, kasaba kasaba, şehir şehir dolaşarak HAS Parti'yi, halkın sesini anlatacağız” dedi.



13 yıl önce