|

256 gün sonra gerçeği gördü

Cumhurbaşkanlığı oylamasına katılmayarak, 367 krizine destek veren DP lideri Ağar, “27 Nisan e-muhtırasının siyasetin zeminini altüst ettiğini ve böylece AKP ve CHP'ye gün doğduğunu” öne sürdü.

Haber Merkezi
00:00 - 7/01/2008 Pazartesi
Güncelleme: 00:30 - 7/01/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
256 gün sonra gerçeği gördü
256 gün sonra gerçeği gördü

11. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meslis'te genel Krul Salonu'na girmeyerek, seçim sürecinin tıkanmasına neden olan DP lideri Mehmet Ağar, 256 gün sonra gerçekleri partisinin olağanüstü kongresinde itiraf etti. Ağar, "e-muhtıranın siyasetin zeminini altüst ettiğini, böylece AKP ve CHP'ye gün doğduğunu" öne sürdü. Ağar, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen DP 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde konuşan Ağar, "22 Temmuz'un hüznü üzerimizdedir" diyerek, bu hüznün milletin meselelerini çözememenin hüznü olduğunu ifade etti.

SİYASET ZEMİNİ ALTÜST OLDU

Önceki konuşmalarını hatırlatan Ağar, "27 Nisan gecesi ortaya konan muhtıra, e-muhtıra siyasetin zeminini alt üst etmiştir. Bir gece yarısı muhtırası ile siyasete konan ipotek siyasetin anlamını bozmuş, AK ve CHP'ye gündoğmuştur. Sonrasını biliyoruz. Türkiye'yi sıkıntıya götüren bu süreci Türkiye yaşamasın diye seçimin dışında bir çare olmadığını söylemiştik, ancak konjonktür bu şekilde zorla değiştirildikten sonra gidilen yol seçim olmuştur. Dolayısıyla 28 Nisan gecesi ortaya çıkan yapı Türkiye'nin siyasi haritasını altüst etmiştir" diye konuştu.


Vekillerini ihraç etmişti

Mehmet Ağar, 11. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında CHP'nin ürettiği gerginlik politikalarının yanında yer almıştı. 1. tur oylamaya dakikalar kala basın toplantısı düzenleyerek, Genel Kurul Salonu'na girmeyeceklerini ilan eden Ağar, oylamaya katılan partisine mensup milletvekilleri Ümmet Kandoğan ve Mehmet Eraslan'ı disiplin kurulu kararıyla ihraç etmişti.





16 yıl önce