|

Açığa alma yasal ama bir tehdit gibi

Balyoz sanığı 3 paşanın görevden alınmasını 'yasal uygulama' olarak değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Ama Hükümet'in böyle yargı sürecine gidenleri tehdit eder gibi bir tavır takınması doğru değil” dedi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 'sivil darbe' yorumunu yapmıştı.

Ankara
00:00 - 29/11/2010 lundi
Güncelleme: 01:28 - 29/11/2010 lundi
Yeni Şafak
Açığa alma yasal  ama bir tehdit gibi
Açığa alma yasal ama bir tehdit gibi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 generalin açığa alınmasıyla ilgili “Yargı süreci sonuçlandığında herhalde Hükümet de gereğini yapacaktır ama Hükümet'in bu konuda böyle yargı sürecine gidenleri tehdit eder gibi bir tavır takınması doğru değil” yorumunu yaptı. Bir süre önce geçirdiği fıtık ameliyatı sonrası siyasi programına ara veren Kılıçdaroğlu, Tüm İşçi Emeklilileri Derneği'nin Genel Kurulu'na katılmak üzere dün ilk kez evinden çıktı. Evinden çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, gündemde bir kurultay olup olmadığının sorulması üzerine de “Yarın değil daha sonra görüşeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin, “3 generalin açığa alınmasıyla ilgili ne düşünüyorsunuz?” sorusunu da şöyle cevapladı: “O konuda hukuki bir değerlendirme gelecek. Gördüğüm kadarıyla yasada var olan bir hüküm Hükümet tarafından yerine getirilmiştir. Konu yargıdadır. Yargı süreci sonuçlandığında herhalde Hükümet de gereğini yapacaktır ama Hükümet'in bu konuda böyle yargı sürecine gidenleri tehdit eder gibi bir tavır takınması doğru değil.”

EMEKLİLER PARTİ KURSA

Tüm İşçi Emeklilileri Derneği'nin Genel Kurulu'nda bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, çıkarılan bir yasayla emeklilerin milli gelir artışından mahrum edildiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, “Milli gelirden pay almak istiyoruz, diyorsanız, o zaman bize geleceksiniz, derdinizi anlatacaksınız” diye konuştu. Türkiye'de 9.5 milyon emekli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bu sayı eşleriyle beraber 17- 18 milyon eder. Yani kendiniz parti kurup kendi kendinize oy verseniz, tek başınıza iktidar olursunuz” dedi.





il y a 13 ans