|

Açılım yapmaya ihtiyacımız yok

Cihan
00:00 - 6/12/2008 Cumartesi
Güncelleme: 13:12 - 6/12/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Açılım yapmaya ihtiyacımız yok
Açılım yapmaya ihtiyacımız yok

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin açılım yapmaya gerek olmadığını, bütün insanları kucakladıklarını söyledi. Yaklaşan yerel seçimler öncesi partilerin açılım yarışına girdiğini belirten Yazıcıoğlu, “İnsanlar kapalı yerlerini açar, bizim kapalı yerimiz yok. Herkes bizim kardeşimiz.” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, taksicilerin sorunlarını gündeme getirmek için Levent'te bir taksi durağını ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Yazıcıoğlu, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla partilerin açılım yarışına girdiğini dile getirdi. Partilerin kimisinin Kürt, kimisinin çarşaf, kimisinin Alevi açılımı yaptığını söyleyen Yazıcıoğlu,”Büyük Birlik Partisi olarak açılıma ihtiyacımız yok. Bana da soruyorlar; 'Büyük Birlik Partisi olarak siz ne açılımı yapacaksınız?' diye. İnsanlar kapalı olduğu yerleri açar, bizim kapalı bir yerimiz yok. Bizim Kürt açılımına ihtiyacımız yok Kürtler bizim kardeşimiz. Alevi açılımına ihtiyacım yok, Alevi benim kardeşim, çarşaf açılımına ihtiyacım yok, başı açık da kapalı da benim kardeşim. Bu ülkede biz Kürt'ü ile Türk'ü ile, Alevi'siyle Sünni'siyle, başı açığıyla kapalısıyla devletin birliğine, vatanını bütünlüğüne ezanımıza hürmete sahip alan herkese kapımız açık.” şeklinde konuştu.

Yeni çıkartılmaya çalışılan 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun taksicileri mağdur edeceğini dile getiren Yazıcıoğlu, “Büyükşehirlerde 5 yıl bir belediye sınırları içerisinde oturmuş olan ve odada kaydı olan kişilere ticari taksi kaydı verilir ve ancak babadan oğluna geçebilir. Başka birine devri yapılamaz. Bu tasarı bu şekilde yasalaşırsa ticari taksiciler mağdur olacaktır. Ticari taksi plakaları sıradan bir taksi plakası hükmüne geçecektir.” diye konuştu.

AK Parti'nin ticari taksileri değil korsan taksileri ortadan kaldırmaya çalışması gerektiğini söyleyen Yazıcıoğlu, “Büyükşehirlerde bunca korsan taksi varken iktidar partisi ticari taksileri yok edecek tasarılar hazırlıyor. Tasarının kabul edilmesi durumunda 600 bin taksicinin mağdur olacak. İktidardan beklentimiz belediyelerin elini güçlendirmek ve ticari taksi sahiplerini belediyelere mahkum etmek için bu kadar dolambaçlı yollar deneyeceklerine hakkıyla ticari taksi sahibi olanların mağdur edilmemesidir. Bu tasarının kabil edilmemesi için her yola başvuracağız. Ticari taksicileri mağdur etmeyeceğiz.” diye konuştu.



15 yıl önce