|

Adında 'halk' olanlar halktan kaçıyorlar

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin, cumhurbaşkanı seçimini parlamentoda engellediğini, halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliğini de engellemeye çalıştığını belirterek, “Adında 'halk' olanlar halktan kaçıyorlar” dedi

Ersin Yılancı
00:00 - 11/06/2007 الإثنين
Güncelleme: 16:34 - 23/09/2018 الأحد
Yeni Şafak
Adında 'halk' olanlar halktan kaçıyorlar
Adında 'halk' olanlar halktan kaçıyorlar

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliğini engellemeye çalıştığını belirterek, “Adında 'halk' olanlar halktan kaçıyorlar” dedi.

Erdoğan, Burdur'da ortak açılış ve TOKİ konutları anahtar teslim törenine katıldı. Burdur Cumhuriyet Meydani'nda toplanan onbinlerce vatandaş, Erdoğan'a büyük ilgi ve tezahürat gösterdi. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un Burdurlu olduğunu ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında Burdur Milletvekilliği yaptığını hatırlatan Erdoğan, “Biz işte o İstiklal Şairi'nin adına Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi kurduk. Bu konuda söz vermiştik, sözümüzü tuttuk” diye konuştu. Demokrasinin halk yönetimi olduğunu ve AK Parti'nin, gücünü halktan aldığını belirten Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimini CHP ve destekçilerinin engellediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Özal seçildi, Demirel seçildi, Sezer seçildi. Anayasa aynı Anayasa. Biz de seçeriz dedik. 'Olmaz, siz seçemezsiniz' dediler. 'Siz seçerseniz çatışma çıkar' dediler. Önümüze 367 duvarını koydular. Bunun üzerine Meclis, cumhurbaşkanı seçemez hale getirildi. O halde Anayasa'yı değiştirip halka gidelim. Halk seçsin' dedik... Yine 'Olmaz' dediler. Bunların adında 'halk' var ama halktan kaçıyorlar. Şimdi artık halk seçecek, siz seçeceksiniz. Halk oyunlarını bozacak. 22 Temmuz'da halk demokrasi ve istikrara sahip çıkacak.” AK Parti'nin “Yeter! Söz milletin” solganıyla yola çıktığını kaydeden Erdoğan, şimdi ise “Yeter! Karar milletin diyoruz” şeklinde konuştu.

MUHALEFETİN YERİ CENAZELER DEĞİL

Konuşmasında son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Erdoğan, şöyle devam etti: “Birliğimize bütünlüğümüze kasteden terör örgütü, er-geç yok edilecek. Milletimizin hayrına olan hiçbir şeyi yapmaktan kaçınmayacağız. Şehitlik bizim için birlik beraberliğin sembolüdür. Şehit cenazeleri de belli bir ağırbaşlılık ve vakarla defnedilir. Ama bazıları şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant sağlama peşinde. Bu cenazelere gelip ayrılık tohumları ekiyorlar. Bu saygısızlıktır. Halkımız da buna izin vermemelidir. Cenazeler muhalefet yapma yeri değildir. Politika yapacaksanız meydanlarda yapın. Bizler siyasi hasımlar değil, siyasi rakipleriz. Ona göre davranmalıyız.”


Erdoğan'ı izleyen konvoy kaza geçirdi

Başbakan Erdoğan'ın Burdur gezisini izleyen gazetecilerin otomobilinin bir kamyonla çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kazada yaralananların otomobil sürücüsü Duran Güngör ve Sabah Gazetesi Muhabiri Öner Şan yaralandı. Göngör'ün kazayı hafif yaralarla atlattığı öğrenilirken, Şan ise önce Tefenni Devlet Hastanesine daha sonra da Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı.



٪d سنوات قبل