|

Afyon şehitlerinin yakınlarına neden maaş bağlanmadı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasında şehit düşen 25 askerin yakınlarına TSK'nın gerekli belgeleri göndermemesi nedeniyle maaş bağlanmadığını açıkladı.

Aa
00:00 - 5/01/2013 السبت
Güncelleme: 18:09 - 5/01/2013 السبت
Yeni Şafak
Afyon şehitlerinin yakınlarına neden maaş bağlanma
Afyon şehitlerinin yakınlarına neden maaş bağlanma

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, TBMM Başkanlığı'na verdiği ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yazılı cevaplamasını istediği soru önergesine gelen cevap sonrasında yazılı bir açıklama yaptı. Tanrıkulu, "Hükümet kanunlarımızda suç olan kaçakçılık yaparken öldürülenlerin ailelerine sahip çıkıp 123 bin TL tazminat ödemiş, ancak Afyon'da şehit düşen 25 vatan evladımızı ''doğal afet şehidi'' olarak tanımlanmış ve tazminat ödemelerini bu tanıma göre hesaplanmıştır. Çok önemli gördüğümüz bu sorunun çözümü için TBMM'de vermiş olduğumuz yazılı soru önergesine verilen cevaplardan görmekteyiz ki; Afyon'da şehit düşen vatan evlatlarımıza daha maaş bile bağlanmamıştır.'' diye konuştu.

"BAKANLIK: 'TSK GEREKLİ BELGELERİ GÖNDERMEDİ'"

Şehitlik ve gazilik ile ilgili çok kapsamlı bir kanun teklifi hazırlığı içinde olduklarını belirten Tanrıkulu, yazılı soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen cevapta; geçen yılın eylül ayında Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerin ailesine aylık bağlama çalışmalarının hala başlatılamadığı ve nedeninin ise TSK'nın gerekli belgeleri göndermemesi olarak belirtildiğini aktardı.

Tanrıkulu, mühimmat deposunda şehit düşen askerler için Kara Kuvvetleri Komutanlığı''nın ''doğal afet şehidi'' tanımını kullandığını belirterek, bu ifadenin kamuoyunda tepki çekmesi üzerine konuyla ilgili yasal düzenleme yapılacağının belirtildiğini anımsattı ve düzenlemenin ne zaman gündeme getirileceğini sordu.

''BELGELERİN İNTİKALİ HALİNDE ŞEHİTLERİMİZİN DURUMU İNCELENECEK''

Bakan Faruk Çelik''in yanıtında askerlerin hak sahiplerine hangi kanun çerçevesinde aylık bağlanacağının şu anda netleşmediğini söylediğini kaydeden Tanrıkulu, Çelik''in cevabında, "Patlamada şehit olan erbaş ve erlerimizin ailelerine aylık bağlanması talebine ilişkin dilekçeler intikal etmeye başlamış ise de ilgili kuvvet komutanlığı tarafından vazife malullüğünün tevsikine ilişkin belgeler gönderilmediğinden durumları incelenememiştir. Olayla ilgili soruşturma sonuçları ve belgelerin intikali halinde şehitlerimizin durumları incelenerek, hangi kanun kapsamında aylık bağlanacağına Vazife Malullüğü Tespit Kurulunca karar verilecektir." ifadelerine yer verdiğini belirtti.

HELİKOPTER ŞEHİTLERİNE 'VAZİFE MALULLÜĞÜ AYLIĞI' BAĞLANACAK"

Tanrıkulu, açıklamasında şu sözlere yer verdi: ''Bakan Çelik yanıtında, bu olayla bağlantılı olarak yapılmakta olan herhangi bir yasal düzenleme çalışması bulunmadığını da söyledi. Çelik, 10 Kasım 2012'de yürütülmekte olan bir operasyona takviye amacıyla yola çıkan Jandarma Özel Harekat timini taşıyan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerin hak sahiplerine ise Terörle Mücadele Kanunu kapsamında vazife malullüğü aylığı bağlanacağını bildirdi.''

٪d سنوات قبل