|

Aileyi koruyamazsak toplum da yok olur

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bu coğrafyadaki ortak medeniyetin aile kavramı üzerine inşa edildiğini belirterek, 'Bizim ortak medeniyetimizden aile çekilip alındığında, toplumlarımız özünü, ruhunu, bütün manevi değerlerini kaybedecektir. Aileye karşı her türlü saldırıyı bertaraf etmek ortak sorumluluğumuzdur' dedi

Aybike Eroğlu
00:00 - 29/04/2012 dimanche
Güncelleme: 02:52 - 29/04/2012 dimanche
Yeni Şafak
Aileyi koruyamazsak toplum da yok olur
Aileyi koruyamazsak toplum da yok olur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sancaktepe Belediyesi'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin (IRCICA) desteğiyle düzenlediği 'İslam Ülkelerinde ve Toplumlarında Aile' konulu uluslararası sempozyumda yaptığı konuşmada, bu coğrafyada ortak medeniyetin, ortak kültürün aile temeli üzerine inşa edildiğini ve ailenin toplumun çekirdeği olarak görüldüğünü söyledi. Emine Erdoğan, 'Bizim medeniyetimizde ve kültürümüzde aile kutsaldır. Çünkü aile toplumu bir arada, huzur, güven, dayanışma ve kardeşlik içinde tutan bir kurumdur. Ailenin çöktüğü, ailenin çürütüldüğü her toplum, kökünden çürümeye, yozlaşmaya ve nihayetinde yok olup gitmeye mahkumdur' diye konuştu. Bu coğrafyadaki ortak medeniyetin aile kavramı üzerine inşa edilmiş bir medeniyet olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti: 'Bizim ortak medeniyetimizden aile çekilip alındığında, toplumlarımız özünü, ruhunu, bütün manevi değerlerini kaybedecektir. Son birkaç yüzyıldır alileye ve aile kavramına yönelik tüm saldırılar, esasen, kadim, köklü ve zengin medeniyetimize yönelik saldırılar olmuştur. Aileyi ve aile kavramını hedef alan, her türlü art niyetli girişimi, dayanışmayla, paylaşmayla, kardeşlikle bertaraf etmemiz, hepimizin ortak sorumluluğudur.'

KALBİ AYNI RİTİMLE ATAN KARDEŞLERİZ

Erdoğan, ailenin sadece anne, baba ve çocuklardan oluşmadığını ifade ederek, 'Bizler birbirini kardeş olarak gören, birbirine kardeş olmakla emrolunan bir topluluğuz. Türkiye, Arnavutluk, Filistin, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Fas, İran, Kazakistan, Suudi Arabistan, Katar, Kırgızistan, Mısır, Pakistan, Suriye, Senegal, Sudan, Ürdün ve Yemen, tüm halklarıyla çok büyük bir ailedir. Bizler farklı dilleri konuşuyor, birbirimize uzak diyarlarda yaşıyor olsak da kalbi aynı ritimle atan kardeşleriz' dedi. Erdoğan, bir ailenin mensupları olmanın herkese ortak sorumluluklar yüklediğine işaret ederek, 'Büyük bir ailenin fertleri olarak, bizler de birbirimizden sorumluyuz. Biz, Afganistan'a, Irak'a, Filistin'e, Suriye'ye sırtımızı dönemeyiz. Biz Somali'deki, Afrika'nın, Ortadoğu'nun diğer ülkelerindeki açlığa, sefalete karşı sessiz ve tepkisiz kalamayız' diye konuştu.


'Ebru' sanatını gösterdi

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sancaktepe Belediyesi'nin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve İslam Tarihi, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin 'IRCICA) desteğiyle düzenlediği 'İslam Ülkelerinde ve Toplumlarında Aile' konulu sempozyuma katıldı. Erdoğan, Fas Kadın, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bassima Hakkaoi (sağda) ile sempozyum öncesinde ebru, hat, ciltçilik ve kağıt yapım çalışmalarının yapıldığı alanı gezdi.


Dayanışmamızı artırmalıyız

Emine Erdoğan, bu büyük ailenin mensupları olarak dayanışmayı daha da artırmak zorunda olduklarını vurgulayarak, 'Büyük ailemize yönelik her türlü saldırıya birlikte göğüs germek, ailemizi çürümekten, dağılmaktan, bozulmaktan korumak durumundayız' şeklinde konuştu. Türkiye olarak, millet olarak bu büyük ailenin bir ferdi olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Erdoğan, bu büyük aile içinde dayanışmayı, paylaşmayı, kardeşliği yüceltmek için çok samimi gayret gösterdiklerini belirtti.



il y a 12 ans