|

AK Parti - CHP görüşmesinde neler oldu?

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 18/10/2012 Thursday
Güncelleme: 16:55 - 18/10/2012 Thursday
Yeni Şafak
AK Parti - CHP görüşmesinde neler oldu?
AK Parti - CHP görüşmesinde neler oldu?

Yerel seçimlerin tarihi için yapılan AK Parti ve CHP görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Canikli, 'Önerimizi sunduk. Yerel seçim için net bir tarih yok ama Kasım olabilir. Biz de önerimizi sunduk. Biz 2013'ün sonbaharını önerdik. CHP, net bir yanıt vermedi. Onlar da bu öneriyi kendi kurullarında görüşeceklerini söylediler. Net bir yanıt vermediler. Karşılıklı görüşlerimizi ifade ettik' dedi.

Canikli, sözlerine şöyle devam etti:

Kendimizi CHP'nin yetkili kişilerinden birinin yerine koyarak bir tahmin yürütmek olmaz. Bize bir karar ve yanıt vermediler önerimizle ilgili. Cevap olmayınca bir bağlantı da olmadı. Bayramdan önce mi sonra mı konusunda net yanıt verilmedi. Ama konuyu tartıştık.

MUHARREM İNCE: PAZARLIĞA GİRİŞMEDİK

CHP Grup Başkavekili Muharrem İnce toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Bundan önceki görüşmemiz, 6 Eylül tarihindeydi. 6 Eylül'de AK Parti, MHP ile imzalayarak bize gelmişlerdi. Bizim önerimiz de 3 Kasım olmuştu. AK Parti de bunu istememişti. Sonra konu 8 Ekim'de gündeme geldiç AK Parti, 'Seçimin tarihini birlikte belirleyelim ama kuralı ben belirleyelim. Bu kanun meselesi' diyor. Bu konuda çelişkilerini ortaya koydular. Bunları konuştuk. Onların bugünkü tekliflerini kendi aramızda tartışacağız. Somut bir tarih önermediler. Biz daha önceden 3 Kasım tarihini söyledik. Bizim bu önerimizi dikkate almamışlardı. Büyükşehir Yasası da ortalıkta yoktu o zamanlar. Burada bir pazarlık yok. Birlikte değerlendirilmesi gerektiğini düşünmüştük. Kanun da seçim de birlikte değerlendirilir. Bir pazarlığa girişmedik.

İnce, Başbakan Erdoğan'ın 'CHP seçimden kaçıyor' sözlerini, 'Biz seçimden kaçmıyoruz. Seçimden kaçan attan düşsün' diyerek değerlendirdi.


11 years ago