|

AK Parti Kartal'da seçim sonucuna itiraz etti

AK Parti, Kartal'da 12 bin 668 geçersiz oy kullanıldığı iddiasıyla ilçe seçim kuruluna itiraz etti. Kartal'da seçim sonucunu değiştirecek büyük şaibe iddiaları var.

Haber7
00:00 - 1/04/2014 Salı
Güncelleme: 14:17 - 1/04/2014 Salı
Yeni Şafak
AK Parti Kartal'da seçim sonucuna itiraz etti
AK Parti Kartal'da seçim sonucuna itiraz etti

AK Parti Kartal Seçim Koordinasyon Merkezi, Kartal'da bugüne kadar yapılan tüm seçimlerdeki en yüksek geçersiz oy sayısı ile karşı karşıya olduklarını ifade etti. Ak Partililer, bunun dikkate şayan olduğunu belirterek İlçe Seçim Kurulu'na geçersiz oy sayısının incelenmesi ve ilçede kullanılan oyların yeniden sayılması yönündeki taleplerini iletti.

Ak Partililer tarafından İlçe Seçim Kurulu'na verilen itiraz dilekçesinde "Tespitlerimize göre geçerli oy sayısının yaklaşık yüzde 5'i geçersiz kabul edilmiş ve seçmen iradesi sandığa yansımamıştır. Geçersiz oyların seçim sonucunu partimiz lehine etkileyeceği kanaatindeyiz. Seçim üzerindeki şaibenin kaldırılmasını ilgili mevzuat gereği Kartal'da sandıkların yeniden sayılmasını talep ediyoruz." denildi.

Başvuru dilekçesinde seçim günü yaşananlara da dikkat çeken Ak Partiler, Kartal'da 325 sandığa itiraz edildiği belirtilirken, bunun sandık kurullarının bilgisi dahilinde olduğu ifade etti. Bunun yanında, bazı sandıkların vaktinden önce açılarak bazı düzeltmeler yapıldığı da vurgulandı.

Her seçmene verilmesi gereken 3 oy pusulasının eksik verildiğinin tespit edildiğinin dikkat çekildiği dilekçede, bazı vatandaşlara Kartal Belediye Başkanlığı pusulasının verilmediği iddia edildi. Bu durumun kullanılmayan oy pusulasının sayılarına bakıldığında çok net bir şekilde anlaşılacağı da dile getirildi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI İLE MUHTARLIK PUSULASINI AYNI ZARFA KOYAN VATANDAŞLAR UYARILMADI

Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Temel Yaz da yaptığı açıklamada, bir çok sandıktan yaklaşık 13 bin civarında belediye başkanlığı ile muhtarlık pusulalarının aynı zarfta kullanıldığını, yetkililer tarafından vatandaşların uyarılmadığını belirtti.

Bu nedenle Kartal genelinde bu durumda yaklaşık 13 bin geçersiz oy kullanıldığını, belediye meclisinde yaklaşık 1050, belediye başkanlığında ise 3-4 bin civarında fark olduğunu ve bunların AK Parti'nin güçlü olduğu yerler de olduğunu belirterek "Elimizdeki belgelerle birlikte İlçe Seçim Kurulu'na itirazımızı yaptık. Seçimin sonucunun lehimize değişmesini bekliyoruz." dedi.

AK PARTİLİ SEÇMENLERE AİT YANIK OY PUSULALARI ÇÖPTEN ÇIKTI

Kartal'da ayrıca Ak Parti'ye oy veren seçmenlere ait oy pusulaların yakılarak çöpe atıldığı tespit edildi.

Oy pusulalarının kim veya kimler tarafından yakıldığı henüz tespit edilemezken Ak Partili başkan adayının seçimi kazanmaması yapılmış olabileceği ifade ediliyor.

Ak Parti, İlçe Seçim Kurulu'ndan bu iddiaların da incelenmesini talep etti.

10 yıl önce