|

AK Parti'nin bu yılki iftar konuğu Zapatero

Başbakan Erdoğan'ın her Ramazan ayında konuk ettiği ettiği liderler arasına bu yıl da İspanya Başbakanı Zapatero katılacak

Erhan Seven
00:00 - 10/09/2008 Çarşamba
Güncelleme: 02:44 - 10/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti'nin bu yılki iftar konuğu Zapatero
AK Parti'nin bu yılki iftar konuğu Zapatero

Başbakan Tayyip Erdoğan'nın bu Ramazan'da iftar konuğu İspanya Başbakanı Zapatero olacak. Başbakan Erdoğan,15 Eylül Pazartesi günü AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın verdiği iftar yemeğine İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile birlikte katılacak. Medeniyetler İttifakı Projesi'nin iki mimarı böylece İstanbul'da iftar yemeğinde biraraya gelmiş olacak. Başta Müslüman ve Hristiyan alemi olmak üzere diğer bütün kültür ve dinlerin, halkların ve kültürlerin birbirleriyle ittifak etmesi ve uyum içinde yaşaması için ortaya atılan Medeniyetler İttifakı da, Ramazan ayında yeni bir açılım kazanmış olacak. Ramazan ayının birleştirici, bağdaştırıcı, uyumlu ve bağışlayıcı unsurları Zapatero'nun iftar yemeğine katılmasıyla birlikte anlam kazanmış olacak.

MERKEL VE SCHRÖDER

Başbakan Erdoğan'ın 'düşman yerine dost edinme' projesi çerçevesinde iftar masasına daha önce yabancı konuklar gelmişti. Erdoğan'ın 'İyi dostu' dönemin Almanya Başbakanı Schröder iftar yemeğine gelirken, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olmasıyla ünlenen Angela Merkel de Erdoğan'ın iftar sofrasına konuk olmuştu. Başbakan Merkel'in iftara katılması başta Alman basını olmak üzere dünya basınında geniş yer bulmuştu.


16 yıl önce