|

AK Parti'ye yeni kredi açıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Bu ülkede kan dökülmesini istemiyoruz, akıl ve mantıkla bu sorunu aşabiliriz. Geçmişteki bütün hataları karşı olarak AK Parti'ye yeni bir kredi açıyoruz, çözün sorunu' dedi.

Ajanslar
00:00 - 5/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:39 - 5/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
 AK Parti'ye yeni kredi açıyoruz
AK Parti'ye yeni kredi açıyoruz

CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Parti Meclisi Toplantısı öncesinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teröre karşı ortak bir tavır belirlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti'ye yeni kredi açıyoruz

'AK Parti'nin geçmişteki kötü siciline rağmen umudumuzu koruyoruz' diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

'Çıkar hesapları yapmadan bu sorunu, insanımızın çıkarları, ülkemizin çıkarları bağlamında ele alınıp çözülmesi gerekiyor. Bunun için başka önemli bir koşul daha var; demokrasinin vazgeçilmez kurumu olan ana muhalefet partisine bilgi verilmesi, bu çok önemli bir kuraldır. Parlamentoya bilgi vereceksiniz, samimi olarak bu sorunu çözmek istiyorsanız, çözüm araçlarını paylaşmaktan korkmayacaksınız. Eğer görüşmelere bu çerçevede bakmaz da, kendi çıkarlarınızın bir gereği olarak bakarsanız yeni bir hayal kırıklığı ile toplum karşı karşıya kalır. O nedenle dikkat edilmesi gereken 4 temel ilke var; bir, samimi ve dürüst olacaksınız, iki, gizli ve kişisel bir ajandanız olmayacak, üç, millete izah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz, dört, millete ve ana muhalefete bilgi vereceksiniz. Bu ülkede kan dökülmesini istemiyoruz, akıl ve mantıkla bu sorunu aşabiliriz. Geçmişteki bütün hataları karşı olarak AK Parti'ye yeni bir kredi açıyoruz, çözün sorunu. 2013'ün umut yolu olmasını istemiştik, beklediğimiz çok şey var; huzur, adalet, özgürlük, barış, herkese iş, aş bekliyoruz. Biz CHP olarak üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Eleştirilerimiz sağduyulu, çözümlerimiz var. Toplumun her kesimi ile kaynaşıyoruz, kimseyi ötekileştirmedik. Biz bu ülkenin kuruluşunda harcı olan bir partiyiz. Bu ülkenin özgürleşmesinde ve demokratikleşmesinde de olmak istiyoruz.'


11 yıl önce