|

Aksu, yerini Güneş'e bıraktı

İçişleri Bakanı Aksu, görevini seçim sürecinde görev yapacak Kayseri Valisi Osman Güneş'e devretti. Devir teslim töreni sırasında bakanlık görevlilerinden bir bayanın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cihan
00:00 - 8/05/2007 Salı
Güncelleme: 12:15 - 8/05/2007 Salı
Yeni Şafak
Aksu, yerini Güneş'e bıraktı
Aksu, yerini Güneş'e bıraktı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, görevini seçim sürecinde görev yapacak Kayseri Valisi Osman Güneş'e devretti. Devir teslim töreni sırasında bakanlık görevlilerinden bir bayanın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.



İçişleri Bakanlığı'nda düzenlenen devir teslim töreninde İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şehabettin Harput, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ve Ankara Valisi Kemal Önal da hazır bulundu.


Bakanlık Makamı'nda düzenlenen törende konuşan Bakan Abdülkadir Aksu, 18 Kasım 2002 tarihinden beri sürdürdüğü İçişleri Bakanlığı görevinden TBMM seçimlerinin yenilenmesine karar verilmesinin doğal bir sonucu olarak Anayasa'nın 114. Maddesi gereğince ayrıldığını belirtti. Diyarbakır Maiyet Memuru olarak göreve başladığı 1968 yılından 1987 yılına kadar bakanlığın merkez ve taşra teşkilatının hemen her kademesinde çeşitli görevlerde bulunduğunu ifade eden Aksu, politikaya girdikten sonra da 31 Mart 1989-24 Haziran 1991 ve 18 Kasım 2002-07 Mayıs 2007 tarihleri arasında İçişleri Bakanı olarak hizmet verdiğini söyledi.



İçişleri Bakanlığı döneminde Türk halkının yaşamını kolaylaştırıcı önemli birçok projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Aksu, bu projeleri tek tek sıraladı. Aksu, "Bu onurlu görev sırasında İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatları ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında görev yapan her kademedeki mesai arkadaşlarıma, üstün görev anlayışları, çalışma disiplini ve fedakârlıkları için teşekkür ediyorum. Göreve yeni atanan Sayın Bakanımızın öncülüğünde İçişleri Bakanlığımızın, Türkiye cumhuriyeti devletinin demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti ilkelerinin korunması ve geliştirilmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güvenliklerinin sağlanması, kırsal kesimin sorunlarının asgari düzeye indirilmesi konularında bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da üstün bir gayret ve çaba içerisinde olacağına yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle görevimi gönül rahatlığı içerisinde Sayın Bakanımıza devrediyor, hepinize içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

İçişleri Bakanlığı görevini devralan Osman Güneş de TBMM'nin seçimleri yenileme kararı gereği İçişleri Bakanlığı'na atandığını ve çok önemli bir görevi devralmanın sorumluluğu içerisinde olduğunu söyledi. Güneş, bu görevi sırasında en büyük güvencesinin "fevkalade nitelikli, saygın ve iyi yetişmiş" bakanlık kadroları olduğunu belirtti. Görevi sırasında kılavuzunun Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve ona bağlı olarak çıkarılan yasalar olacağını kaydeden Güneş, hedefinin de önümüzdeki seçimleri salimen gerçekleştirmek olduğunu vurguladı.


Güneş, daha sonra Bakan Aksu'ya hizmetleri anısına bir şilt verirken; Bakan Aksu da "Allah mahcup etmesin" dedi. Bu sırada bakanlık görevlilerinden bir bayanın gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, bakanlık çalışanlarına veda etti ve Osman Güneş ile birlikte Polis Bandosu ve merasim kıtasını denetledi. Bakan Aksu, yeni bakan tarafından aracına kadar uğurlandı.


17 yıl önce