|

Ali Dibo Durgun'u vurdu

CHP'li Durgun'un, AK Parti'li Ergin ile partinin Hassa eski İlçe Başkanı Tüfenkçi arasında geçen ve 'yolsuzluğun belgesi' olarak gazetecilere dinlettiği ses kaydı fiyaskoya dönüştü. "Hayal kırıklığına" uğradık diyen gazetecilere Durgun, tepki gösterdi

Yusuf Sahici
00:00 - 1/12/2006 Cuma
Güncelleme: 01:03 - 1/12/2006 Cuma
Yeni Şafak
Ali Dibo Durgun'u vurdu
Ali Dibo Durgun'u vurdu

CHP Hatay Milletvekili Gökhan Durgun ve AK Parti Hassa eski İlçe Başkanı Ahmet Tüfenkçi'nin "yolsuzluğun belgesi" olarak basına açıkladıkları ses kaydı fiyaskoya dönüştü. "Ses kaydını ben veya CHP yapmadı" diyen Durgun, kendisine postayla ulaştırılan kayıtta, yarım saatlik bir görüşme olduğunu belirtti. CD'deki ses kaydının, bir milletvekilinin yönlendirilmesiyle AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin'in makam odasında çekildiği anlaşıldı. İki günden bu yana iddiaları dinleyen ve toplantıyı izleyen bazı gazetecilerin "Bizi hayal kırıklığına uğrattınız" şeklindeki tepkileri, Durgun'u kızdırdı.

GAZETECİYE FIRÇA

Durgun, ses kaydının bulunduğu CD'nin gazetecilere dağıtılmasının yasal olup olmadığını soran bir gazeteciye de, "Konunun hukuki boyutu beni hiç ilgilendirmiyor. Ben özel yaşamla ilgili bir açıklama yapmıyorum" diye cevap verdi. Bir gazetecinin, "Ses kayıtlarının açıklanmasına ilişkin heyecan duyduğunu, ancak dinledikten sonra hayal kırıklığına uğradığını" ifade ederek, "Yeni ne var?" diye sorması üzerine de Durgun, "Bana böyle bir taleple gelen olsa, kapının önüne koyarım. 4 (trilyon) gözden çıkarılmış denildikten sonra araştırma yapacağını söylüyor. Eğer bu ses kayıtları ortaya çıkmasaydı belki yasal düzenleme yapacaklardı" diye konuştu.

DÜRÜST BAŞKAN!

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Gökhan Durgun, Sadullah Ergin'in makam odasında, AK Parti eski Hassa İlçe Başkanı Ahmet Tüfenkçi tarafından kaydedildiği belirtilen bir ses kaydını basına dinletti. Ses kaydında, Ahmet Tüfenkçi, Türkiye'deki arazisi Milli Emlak tarafından kiralanan ve kira ücretini devletten almak isteyen Suriye uyruklu bir vatandaşın sorunundan bahsederek, söz konusu vatandaşın 24 trilyon liralık alacağını tahsil etmek için 4 trilyonu gözden çıkardığını söylüyor.

Ses kaydında, CHP'li Gökhan Durgun'un "Yolsuzluklarla mücadele ettiği için Ak Parti'den ihraç edilen dürüst başkan" olarak tanıttığı Ahmet Tüfenkçi, "Başkanım, adam 4 trilyonu gözden çıkarmış. Az birşey değil. Hepimizin hayatı değişir, kaderi değişir" diyor. Bunun üzerine Ergin, dinlendiklerini, bu konuları burada konuşmamasını istiyor. Ahmet Tüfenkçi ise "Burda da mı dinleniyoruz? Demek bombanın üzerinde oturuyoruz" karşılığını veriyor.

TÜFENKÇİ ISRAR EDİYOR

Ahmet Tüfenkçi'nin ısrarı üzerine Sadullah Ergin, "Bu devletler hukukuna giren bir konu. Mahkeme kararı ile olmaz. Ben bir bakayım. Arkadaşlara sorayım, son bir değişiklik var mı?" ifadesini kullanıyor. Durgun, Ergin'in, 4 trilyonun gözden çıkarıldığını duyduktan sonra konuyla ilgileneceğini söylediğini iddia ederek, basın toplantısında ses kaydında yer almayan bir iddiaya da yer verdi.

Ergin, daha önce TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı bir konuşmada, bir milletvekilinin İlçe Başkanı'nın kendisinin makam odasının olduğu kata kadar getirip cebine dinleme cihazı koyarak kendi odasına gönderdiğini söylemişti.

Durgun, "Çok acı ve çirkin bir olay. Parti örgütünde çalışan bir İlçe Başkanı'nın nasıl işlere bulaştığını, nelerle uğraştığını gösteren bir kayıt" dedi. Ses kaydında Ahmet Tüfenkçi'nin sesinin net, Ergin'in sesinin ise az çıkması çıkması kayıt cihazının Tüfenkçi'nin üzerinde olabileceği değerlendirmelerine neden oldu.

AKİM: BİLGİ GİRİŞİ YOK

AK Parti Halkla İlişkiler Başkanlığı (AKİM) Koordinatörlüğü ise, Durgun ve Tüfenkçi'nin iddilarını yalanladı. AKİM tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar yapılan 336 bin başvuru arasında Tüfenkçi'e ait bir giriş bulunmadığını duyurdu.


Skandala dönüşen iddialar

CHP'li Durgun ve Tüfenkçi önceki gün Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Ergin'e yönelik suçlamalarda bulundu. Suriyeli vatandaşların Hatay'da çok sayıda arazisinin bulunduğunu, Türkiye'nin bu arazileri kiraladığını ve hesapları bloke ettiğini ifade eden Durgun, Suriyeli bir vatandaşın bu şekilde 24 trilyonluk bir alacağı çıktığını belirtti. Bu kişinin, Tüfenkçi'ye gelip, bu paranın nasıl alınacağını sorduğunu kaydeden Durgun, Tüfenkçi'nin, bunun üzerine "Ergin'i ziyaret ettiğini" anlattı. Durgun, Tüfenkçi'nin, Ergin'e, "Bunlar 4 trilyonu gözden çıkardılar" dediğini, Ergin'in ise "Bu işi takip edip, araştırıp, çözmeye çalışacağım" karşılığını verdiğini iddia etti.


Desene masraflar boşa gitti

Ses bandında yer alan Suriye uyruklu birinin sorunuyla ilgili olarak da açıklama yapan Ergin, Hassa İlçe eski Başkanı Tüfenkçi'nin "4 trilyonu gözden çıkarmışlar" sözlerine karşılık, "Bu işin neden olmayacağının" kendisine anlatıldığını belirtti. Ergin, "Tüfenkçi'nin kendisinin aldatılabileceği konusunda uyarılmış, bunun üzerine Tüfenkçi 'desene bu kadar masraflar boşa gitti; Suriye'den belgeleri getirttim, fotoğraf çektirdim, vekalet çıkarttım, noter masrafı verdim, şahit temin ettim' diyerek benim verdiğim cevabı da teyit etmiştir" diye konuştu.




17 yıl önce