|

Anadolu Ateşi Çin'i fethetti

Anadolu Ateşi, Çin'in başkenti Pekin'de devam eden gösterisiyle Çinlileri kendine hayran bıraktı. Pekin'deki Ulusal Büyük Tiyatro Salonu'nda sahneye çıkan grup, Çinli izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Cihan
00:00 - 14/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 19:42 - 14/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Anadolu Ateşi Çin'i fethetti
Anadolu Ateşi Çin'i fethetti

70 kişilik bir grupla Pekin'e gelen Anadolu Ateşi Çin yeni yılının ilk gecesinde Çin Merkez Televizyonu CCTV'de 4 dakikalık bir gösteri yaptı. Anadolu Ateşi, yaklaşık 800 milyon kişinin izlediği belirtilen yılbaşı özel yayınında gösteri yapan tek yabancı grup oldu.

Anadolu Ateşi, Çin'in başkenti Pekin'deki Ulusal Büyük Tiyatro Salonunda sunduğu gösteride ayakta alkışlandı, binlerce Çinli müziklere eşlik etti.

800 MİLYON KİŞİ BİZİ CANLI İZLEDİ

Topluluğun baş dansçısı ve hocalarından Can Ocak, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'e ilk kez 5 sene önce geldiklerini ve Çin Halk Sarayı'nda gösteri yaptıklarını belirtti. Pekin''e Çin Devlet Televizyonu CCTV'de bir gösteride sahneye çıkmak için geldiklerini kaydeden Ocak, Çinlilerin kendilerini sevdiğini ve bu durumdan ötürü mutlu olduklarını dile getirdi. Çinlilerin sıcakkanlı olduğunu ifade eden Ocak, Çin'deki gösterilerde seyircilerin kendilerini ayakta alkışlamalarından dolayı çok memnun ettiğini kaydetti.

Anadolu Ateşi''nin baş dansçısı Perit Kuban Yançatoral, Çin halkıyla 2001 yılında ilk kez tanıştıklarını ve Çin parlamentosunda dans eden ilk topluluk olduklarını aktardı. Yeni gösteriler için Çin''den teklifler aldıklarını dile getiren Yançatoral, bu ülkede her zaman sıcak karşılandıklarını ve kendilerini evlerinde hissettiklerini söyledi. Çin''de çok gösteriler yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerinin altını çizen Yançatoral, 1 buçuk aylık yeni bir turne anlaşmasını imzalamak üzere olduklarını aktardı.

CCTV''deki canlı yayınında sahne alan oryantal solist Sinem Güven de çok heyecanlandığını vurguladı. 800 milyon kişinin izlediği CCTV Yılbaşı Gala programına katıldıklarını aktaran Güven, bunun hem kendileri hem de Türkiye adına gurur verici bir olay olduğunu söyledi. Yılbaşı Galası''nın adeta bir olimpiyat organizasyonu gibi olduğunu dile getiren Güven, Çinlilerin kendilerinden oryantal ve Kafkas dansı yapmalarını istediğini kaydetti.

Anadolu Ateşi başkent Pekin'deki son gösterisini yarın akşam sahneledikten sonra Türkiye'ye dönecek

11 yıl önce