|

Ankara, Sezer'e mi ağlıyor?

Ankara'daki yağmur kimileri tarafından Sezer'in gidişi ile ilişkilendirirken kimi yorumcular da Gül'ün gelişinin 'bereketi' olarak yorumladı.

Yeni Şafak
00:00 - 28/08/2007 Salı
Güncelleme: 14:52 - 28/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Ankara, Sezer'e mi ağlıyor?
Ankara, Sezer'e mi ağlıyor?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 3. turu için Meclis bahçesine konuşlanan yerli ve yabancı basın mensupları 10 dakika süren sağanak yağıştan, canlı yayın çadırlarının altına girerek korundu.



Salt çoğunluğun aranarak 11. Cumhurbaşkanının seçileceği 3. tura; yerli ve yabancı basın mensupları büyük ilgi gösteriyor.


30'un üzerinde canlı yayın aracının yer aldığı Meclis bahçesinde, BBC, El Cezire gibi yabancı basın kuruluşları da bulunuyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren canlı bağlantılar için Meclis bahçesine konuşlanan basın mensupları öğle saatlerinde yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağışın altında kaldı.


Birden bastıran yağmurdan korunmaya çalışan basın mensupları, bazılarında canlı bağlantıların devam ettiği canlı yayın çadırlarının altına girerek korunmaya çalıştı.



Meclis Bahçesi'ndeki yoğunluk milletvekillerinin de ilgisini çekti. AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, "Buradaki yeşil alan panayır yeri gibi" yorumunu yaptı.




Öte yandan televizyon kanallarının canlı yayınına katılan konuklar tarafından Ankara'da görülen sağanak yağış üzerine ilginç yorumlar yapıldı. Yağmur kimileri tarafından Sezer'in gidişi ile ilişkilendirirken kimi yorumcular da Gül'ün gelişinin 'bereketi' olarak yorumladı.




17 yıl önce