|

Arınç: Yeter ki silahlar sussun!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terörle mücadeleyi başarıyla sonuçlandırmak için her şeyi yapacaklarını belirterek, "Bunun için için her şeyi yapmak zorundayız. Bugünlerde yapılanlar da bunlardan bir tanesidir. Ümitli olmalıyız. Destek vermeliyiz. Yeter ki silahlar sussun, artık kanayan yaralar tedavi olmaya başlasın" dedi.

İha
00:00 - 5/01/2013 Cumartesi
Güncelleme: 13:25 - 5/01/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Arınç: Yeter ki silahlar sussun!
Arınç: Yeter ki silahlar sussun!

Bursa'da çeşitli temaslarda bulunan Arınç, terörlü mücadeleyi değerlendirdi. Türkiye'nin istikrar ve barışa ihtiyacı olduğunu ifade eden Arınç, "İstikrarı korumak lazım. Barışı korumak lazım. O yüzden bugün atılan bir adım çok konuşuluyor. Çünkü buna Türkiye'nin ihtiyacı var. Çünkü siz kamu yatırımı yapıyorsunuz; Yüksekova'ya havaalanı yapmak için, Silopi'ye, Iğdır'a havaalanı yapmak için. Sizin iş makinelerinizi yakıyorlar. Müteahhitleri tehdit ediyorlar. Terör örgütü bölgeye yatırım gelmemesi için bunu yapıyor. İnsanların refah seviyesi yükselmesin, devlete düşman olsunlar diye ... Biz buralarda iş yapabilmek için çok özel şartlarda çalışıyoruz. Terör örgütü Türkiye'nin can damarlarını köreltmeye çalışıyor" diye konuştu.

Terörle mücadelenin can kayıplarının yanı sıra maddi boyutunun çok büyük olduğuna dikkat çeken Arınç, "Terörün maliyetini düşündüğünüzde, bu parayla kaça bin tane hastane, kaç yüz tane havaalanı, kaç bir tane derslik yapabilirsiniz. Bunların hesabını yapmak çok basit. Manevi kayıplarımız da çok. Bunları bir araya getirseydik, Türkiye'nin milli gelirdeki artışı 20 bin doları geçmiş olurdu. Her gün aldığımız bir haber içimizi karartıyor. Terörle mücadele ediyoruz. Bunu kolay mı zannediyorsunuz? Bu uçaklar neyle uçuyor? Bu uçakların attıklarının maliyeti ne? Bu tanklar, bu askerlerimizin intikallerinde harcanan paralar ve bizim yeni yeni cihazlarla sadece terör örgütüyle mücadelede harcadığımız milyar dolarlık yatırımlar olmasa biz bunlarla neler yapabiliriz, hiç düşündünüz mü?" diye sordu.

Hükümetin terörü bitireceğini savunan Arınç şunları söyledi:

"Her konuda başarılı olan hükümetimizin bu konuyu da başarması gerekiyor. Eminim ki terörle mücadele başarıyla sonuçlanacaktır. Bunun için her şeyi yapmak zorundayız. Bugünlerde yapılanlar da bunlardan bir tanesidir. Ümitli olmalıyız. Destek vermeliyiz. Yeter ki silahlar sussun, yeter ki ateş bitsin. Yeter ki artık kanayan yaralar tedavi olmaya başlasın".


11 yıl önce