|

Artık İslam aleminin liderisin

AK Parti kongresine katılan Hamas lideri Halid Meşal, katılımcılardan büyük alkış aldığı kongrede kürsüye çıktı. Meşal, konuşmasında 'Bütün dünyaya İslam'ın aydın yüzünü gösterdiniz' diye seslendiği Başbakan Erdoğan'a 'Sen sadece bir Türk lider değilsin, artık İslam aleminin de bir liderisin' dedi

Fazlı Şahan
00:00 - 1/10/2012 lundi
Güncelleme: 00:31 - 1/10/2012 lundi
Yeni Şafak
Artık İslam  aleminin liderisin
Artık İslam aleminin liderisin

AK Parti'nin 4. Olağan Büyük Kongresi'ne katılan Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, büyük ilgi gördüğü salonda kürsüye çıktı. Konuşmasına Filistin halkının kongreye yönelik hayırlı olsun temennisini ileterek başlayan Meşal, konuşmasında övgüler yağdırdığı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Ey kardeşim Erdoğan, Allah'a şükret sana çok şey verdi ve sen buna layıksın. Dua et ki şanını daha da yüceltsin. Sen sadece bir Türk lider değilsin artık İslam aleminde de bir lidersin' diye seslendi.

BAŞARINIZ ARAP DÜNYASINA SIÇRADI

'AK Parti bir başarı örneğidir onunla gurur duyabilirsiniz Türkiye halkı' diyen Meşal, bu başarının Arap dünyasına da sıçramaya başladığını söyledi. Başbakan Erdoğan'a yönelik 'Dünyaya, çağdaş değerlere açık İslam'ın aydın yüzünü itidalli yüzünü gösterdiniz' ifadelerini kullanan Meşal, 'İnsanlık Filistinlilere karşı attığınız adımları Mymanmar'daki duruşunuzu, Somali'de attığınız adımları Suriye halkına verdiğiniz desteği asla unutmayacaktır' şeklinde konuştu.

ARAP BAHARI ARAPLARIN MALIDIR

Arap Baharı'na ilişkin görüşlerini de dile getiren Meşal, 'Siz ey Türkiye halkı, kendi baharınızı yaşadınız ne mutlu sizlere, hayırlı olsun. İşte Arap Baharı başladı. Bu Arap Baharı tamamen bir Arap malıdır. Başkalarının bize sadaka olarak verdiği bir şey değildir. Biz halkların özgürlük, adalet, demokrasi ve gerçek bağımsızlık taleplerinin yanındayız' diye konuştu.

KUDÜS'Ü GERİ ALACAĞIZ

Konuşmasında Filistin'de yaşanan sıkıntılara da değinen Meşal, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Filistin halkı kendi topraklarından edildi. İsrail geldi orayı işgal etti ve bütün nimetlerine musallat oldu. Suyunu çaldı. Filistin Kudüs'tür, Mescid-i Aksa'dır Kıyamet Kilisesi'dir. Filistin, Sultan Abdulhamid'in en büyük fedakarlığını yaptığı topraklardır. Öyleyse Filistin problemini biz işgalden kurtulma sürecine getirmemiz lazım. Topraklarımızı kurtarmak için, Kudüs'ü geri almak için çalışacağız. Topraklarını terk etmek zorunda kalan Filistinliler'in kendi topraklarına dönme hakkı için çalışacağız. Siyonist rejimin elindeki binlerce esirimizin serbest bırakılması için çalışacağız. İsrail'e rağmen, devleti kurmak için çalışacağız.'

Yaşanan Erdoğan'ın reform başarısı

Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev, kongre kürsüsünde Türkiye'nin son 10 yılda geçirdiği değişimi anlatan bir konuşma yaptı. Atambayev, '10 yıl önce 100 milyon dolar kredi bulamayan Türkiye şimdi IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek' diye konuştu. Yine son 10 yılda Türkiye'nin gündemi belirlenen ülkeden gündem belirleyen ülkeye dönüştüğünü kaydeden Atambayev, bu değişimin gerçekleştirilen reformlar sayesinde yaşandığını ifade etti. Bu reformların önünde Türkiye'nin lideri Erdoğan'ın bulunduğunu dile getiren Atambayev, konuşmasının sonunda kongrenin hayırlı olmasını dileyen Atambayev, 'Allah Türkiye'yi ve sizi korusun. Allah yolunuzu açsın. Türkiye'yi büyük güç haline getirmek için yaptığınız çalışmalarda hepinize başarılar diliyorum. Yaşasın Türkiye, yaşasın Kırgız Türk dostluğu' şeklinde konuştu.

Türkiye ümmetin kalbine taşındı

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el Gannuşi: AK Parti, Türkiye'yi belki 100 seneyi aşkın süredir tarihin marjında yaşadıktan sonra ümmetin kalbine taşıdı. Bugün Türk lirası dünyanın en büyük 20 ekonomisinden birini temsil ediyor. Bizim ümitlerimiz bunu da aşıyor. Çünkü en hayırlı ümmet birinci sırada olmalı.

Aliya'nın emaneti sahip çıktınız

Eski Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Başkanı Süleyman Tihiç: Partimizi Aliya İzzetbegoviç kurdu ve onun izinde gidiyoruz. Aliya'nın emanetine bizim kadar sahip çıktığı için Erdoğan'a minnet duygularımı iletiyoruz.

Desteklerinizden dolayı minnettarız

Eski Lübnan Cumhurbaşkanı Emin Jamayel: Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin, Arap halklarına ve bilhassa Filistin halkına verdiği destekten dolayı minnettarız. Türkiye'nin devam eden Arap devrimleri nezdindeki desteğini de minnetle karşılıyoruz.

Dünya sizinle gurur duyuyor

KKTC Başbakanı İrsen Küçük: 'Her şey Türkiye' diyerek yola çıkanlar için, sadece Türkiye değil, dünya sizinle gurur duyuyor denilebilir. Dünya 2023'ü dikkatle izlesin. Ne mutlu bize ki Kıbrıs Türkü olarak hep gurur duyduk.

Erdoğan sembol O'na sahip çıkın

Sudan Devlet Başkan Yardımcısı Ali Osman Muhammed Taha: Erdoğan'ın Davos'taki duruşu, İsrail'in tutumlarına karşı göstermiş olduğu dik duruş bütün dünyada yankılandı. Erdoğan'a sahip çıkın, o sadece AK Parti'nin ve Türkiye'nin lideri değil bütün Afrika için bir sembol haline gelmiştir.


il y a 12 ans