|

Asgari ücretliye müjde

Kızılcahamam kampında yeni Anayasa çalışmalarını anlatan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Mehmet Ali Şahin asgari ücretliden vergi alınmaması için düzenleme yapılacağını söyledi. Şahin, düzenlemenin yeni Anayasa'ya gireceğini söyledi. 12 milyarlık vergi kaybına neden olacak düzenleme için Erdoğan''ın ''İyi yapmışsınız'' dediği öğrenildi.

İlhan Toprak
00:00 - 3/11/2013 Pazar
Güncelleme: 22:23 - 2/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Asgari  ücretliye  müjde
Asgari ücretliye müjde

21. İstişare toplantısında ''yeni Anayasa'' konulu bir sunum yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, asgari ücretliden vergi alınmaması için yapılan düzenlemenin yeni anayasada olacağını belirtti. Maliye ve ekonomi bakanlarının karşı çıktığı ve 12 milyarlık bir vergi kaybının öngörüldüğü düzenlemeye ilişkin olarak Başbakan Erdoğan''ın ''İyi yapmışsınız'' karşılığını verdiği öğrenildi. Düzenlemeyle asgari ücretten alınan yüzde 15 oranındaki verginin alınmaması ve çalışanın eline daha fazla ücret geçmesi sağlanacak.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise çözüm sürecine ilişkin partililere bilgi verirken, ''Bu bir sessiz devrimdir. Bunun için kimse ile pazarlık etmedik'' dedi. Atalay, kamuda kılık-kıyafet serbestisi, Meclis''te milletvekillerinin başörtüsü ile çalışmalara katılabilmesi ile bugünlere kadar gelen tabuları yıktıklarını belirterek, başörtüsünün özgürlüklerin simgesi olduğunu vurguladı.

Yerel seçimler vizyonu ile ilgili sunumu yapan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ise sayısı 30''a çıkan büyükşehirlerle ilgili 2''şer dakikalık videolar hazırlandığını ve bu videoların sosyal medyada kullanılacağını dile getirdi.

10 yıl önce