|

Askerden 'A Tipi' karşılama

10. Cumhurbaşkanı Sezer döneminin aksine, 11. Cumhurbaşkanı Gül tarafından devlet protokolü ile karşılanan Talat, Genelkurmay Karargahı'nda da askeri törenle karşılandı.

Ankara
00:00 - 5/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 00:16 - 5/01/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Askerden 'A Tipi' karşılama
Askerden 'A Tipi' karşılama

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 'A tipi protokol' çerçevesinde Ankara gezisini sürdürüyor. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminin aksine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi konuğu olarak Ankara'ya gelen ve cumhurbaşkanı gibi karşılanan Talat, temaslarını bugün Genelkurmay'da sürdürdü.

Talat, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na gelişinde Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından askeri törenle karşılandı. Talat ve Büyükanıt'ın basına kapalı gerçekleşen görüşmesi öncesinde gazetecilerin görüntü almasına izin verildi.

RUM BASININDA ZİYARET

Cumhurbaşkanı Abdulah Gül'ün hizmetine tahsis ettiği GAP uçağıyla Ankara'ya gelen Talat, Çankaya Köşkü'nde tüm konuk cumhurbaşkanları gibi resmi törenle karşılandı. Talat'ı 21 pare top atışı yapılan törenle karşılayan Gül, Hayrünnisa Hanım da, Oya Talat'ın kimsesiz çocuklar yuvasını ziyaretine eşlik etti.

Talat için Çankaya Köşkü içinde konuk cumhurbaşkanlarına tahsis edilen Camlı Köşk'ü de tahsis etti. Talat, bir önceki cumhurbaşkanı Sezer döneminde otelde kalıyordu. Talat'a uygulanan protokol, Güney Kıbrıs gazetelerinde de geniş yer aldı. Alithia gazetesi Ankara'nın Talat'ı özel jetle aldırdığı ve ilk kez otel yerine Çankaya'da misafir ettiğini yazdı.


16 yıl önce