|

Atalay: Kriz yok

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "(Cumhurbaşkanlığı seçimleri) Cumhurbaşkanlığı konusu önümüzde rahat bir çalışma bizim için. Burada dışarıdan görüldüğü gibi veya bazen sanıldığı gibi hiçbir yerde bir kriz yok" dedi.

Dha
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:29 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Atalay: Kriz yok
Atalay: Kriz yok

AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın İstanbul'da düzenlediği "Siyasetin Mihenk Taşı Seçimler ve 30 Mart" konulu çalıştaya katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin kendileri için rahat bir çalışma olduğunu söyledi. Atalay ''Dışarıdan görüldüğü gibi bir kriz yok" ifadelerini kullandı.

Atalay, ''Tekrar hükümet olarak, parti olarak milletimizden iyi bir destek aldık. Millet yürüttüğümüz çalışmalara yeniden destek verdi. Cesaretimiz tabi daha da arttı. Cumhurbaşkanlığı konusu önümüzde rahat bir çalışma bizim için. İyi bir istişare mekanizması, hiçbir zorluk yok. Kendi istişare mekanizmalarımız içerisinde biz bunu olgunlaştırıyoruz. Giderek olgunlaşıyor. Kendi içimizde değerlendirmeler var. Bütün teşkilatlarımızla hatta bütün kongre delegeleri katılacak, onlarla, büyük kongre delegeleri ile değerlendirmeler yapılacak. Burada dışarıdan görüldüğü gibi ve ya bazen sanıldığı gibi hiçbir yerde bir kriz yok. Bir sorun yok. Çok rahat yürüyor. Onu ifade edebilirim" dedi.

ERDOĞAN'IN 1915 MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olayları ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya da değinen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Dün açıklanan yeni bir konu. Sayın başbakanımızın açıkladığı. Yüz yıllık bir sorun. Çok ileri bir açıklama. İleri bir adım atıldı. Bu çok önemlidir. Bunların hepsi milletin bize verdiği yeni destekle ve yeni güçle oluyor. Milletin güveni olduğunda Türkiye'nin en kronik sorunlarını bile cesaretle omuzluyorsunuz. Çözüm süreci bunlardan biriydi. Şu anda dünkü Sayın Başbakanımızın açıklaması yine bunlardan biri. Yani 100. yıla giderken bu sorunları kökten çözelim mesajıdır o. Acılar üzerine hiç kimse gelecek inşa edemez. Varsa bu sorunları gidermek lazım. Türkiye'nin önünde uluslar arası alanda her sene yenilenen bir sorundu. Bunları tabi temizlememiz lazım. Dünkü atılan adım da çok değerlidir" diye konuştu.

10 yıl önce