|

Badazlı son yolculuğuna uğurlandı

Aa
00:00 - 28/12/2010 Salı
Güncelleme: 15:45 - 28/12/2010 Salı
Yeni Şafak
Badazlı son yolculuğuna uğurlandı
Badazlı son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde vefat eden AK Parti Eski Milletvekili Fikret Badazlı, Antalya'da toprağa verildi.

Badazlı için ilk tören, bir dönem meclis ve yönetim kurulu başkanlığı yaptığı Antalya Ticaret Borsasında düzenlendi. Törene, Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Meclis Başkanı Hüseyin Cahit Kayan, AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, ATB eski başkanları, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, Badazlı'nın ailesi ve sevenleri katıldı.

Ali Çandır, Badazlı'nın 1995-1997 yılları arasında Antalya Ticaret Borsası Meclis Başkanlığı, 2001-2002 yılları arasında ATB Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığını belirterek, vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çandır, şunları söyledi:

'Fikret Badazlı'yı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Antalya'ya hizmet eden değerli bir insanı kaybettik. Badazlı'ya şükranlarımızı sunuyoruz. Gerek sivil toplum örgütleri, gerek kamu, gerek siyasette yaptıklarıyla ülkesine borcunu ödemiş bir insanı uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun.'


'FİKRET BEY BİZİM BABAMIZDI'

Badazlı için Muratpaşa Camisi'nde cenaze törenine, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, AK Parti milletvekilleriyle ilçe belediye başkanları ve ailesi katıldı.

Cenaze töreni sırasında kızları Neşe Badazlı ile Filiz Doğanay, torunları Semiha ve Selin, Badazlı'nın tabutu başındaki fotoğrafı okşayarak, gözyaşı döktüler.

Feyzi Badazlı gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının 15 Aralıkta AÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde mesane kanseri dolayısıyla 9-10 saatlik bir ameliyat geçirdiğini söyledi. Badazlı'nın dikişlerinin, 26 Aralıkta alındığını anlatan Badazlı, 'Akşam yürüyüşten sonra, ameliyat yapan doktor, akciğer ya da beyinden emboli attığını söyledi. Acı ve beklenmedik şekilde kaybettik. Haftaya taburcu olabilirdi, durumu iyiye gidiyordu. Hiç beklemediğimiz bir şeydi' diye konuştu.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu da büyük üzüntü içinde olduklarını belirterek, 'Fikret Bey bizim babamızdı. Kendisine 'baba' diye hitap ederdik. Ameliyattan sonra ziyaret ettik. Durumu gayet iyiydi, sohbet ettik, şakalaştık. Hastanede çalışmalar vardı, elektrik kesintilerinden şikayet etti' dedi.

Badazlı ile ölümünden birkaç saat önce telefonla görüştüklerini ve şakalaştıklarını dile getiren Çavuşoğlu, 'Arkasından ölüm haberi geldi. Hepimizin sevdiği bir milletvekiliydi. 5 yıl milletvekilliği yaptı. Siyasete kendi rızasıyla girdi, kendi rızasıyla da 'gençlerin önünü açmak lazım' diyerek onurlu şekilde bıraktı' diye konuştu.

Eski AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Dülger de müstesna bir insan olan Badazlı'yı kaybetmekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Vefat haberini alınca 'şok geçirdiğini' ifade eden Dülger, 'Çünkü onunla konuştuktan birkaç saat sonra böyle bir haber aldım. Telefondaki sesi çok sağlıklıydı' dedi.

Badazlı'nın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Uncalı Şehir Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.

13 yıl önce