|

Bahçeli: Allah hayırlı uğurlu etsin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesini, "Allah hayırlı uğurlu etsin" şeklinde değerlendirdi.

Aa
00:00 - 28/08/2007 Salı
Güncelleme: 16:52 - 28/08/2007 Salı
Yeni Şafak
Bahçeli: Allah hayırlı uğurlu etsin
Bahçeli: Allah hayırlı uğurlu etsin

Bahçeli, kuliste gazetecilerin sorusu üzerine, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, cumhurbaşkanını seçmiştir. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi. TBMM Genel Kurulunda Gül ile yarışan cumhurbaşkanı adayı MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu da Gül'ün, AK Parti'li milletvekillerinin oylarıyla seçildiğini belirterek, "Bilinen bir şey" dedi.

"Ben, 'Türk milletindenim' diyenlerin arzuları doğrultusunda aday gösterildim" diyen Çakmakoğlu, "Biz, inançlarımız doğrultusunda hareket ettik. Sayısal sonuç itibariyle başka bir şey söylemek doğru değil. Demokraside seçimler de bir araçtır. Bu aracın sonucuna göre bize daha çok iltifat edilmesini, ilgi gösterilmesini, oylarımızın daha çok milletvekilini temsil edecek kadar olmasını arzu ederdik. Olmadığına göre bugünkü tabloyu, seçim sonucunun başka bir sonucu olarak değerlendiriyoruz. Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesi, sayısal tablonun bir sonucu" şeklinde konuştu. DTP Grup Başkanı Ahmet Türk ise "Demokrasi için, özgürlükler için ve demokratik bir cumhuriyetin oluşması için kendisinin 72 milyonu temsil eden bir tavır içinde olmasını istiyoruz. Beklentimiz bu, hayırlı olsun" diye konuştu.

17 yıl önce