|

Bahçeli: Gafillere fırsat verilmemeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Mayıs'ı kavga ve çatışma için uygun bir zaman aralığı olarak gören gafillere aradıkları imkân ve fırsatı vermemenin herkesin sorumluluğu olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 1/05/2012 Salı
Güncelleme: 11:22 - 1/05/2012 Salı
Yeni Şafak
Bahçeli: Gafillere fırsat verilmemeli
Bahçeli: Gafillere fırsat verilmemeli

Bahçeli, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. "İşçi kardeşlerimizin '1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü sevinçle kutluyoruz." diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

“İş hayatının adaletli, özgürlükçü, katılımcı, rekabetçi ve teşvik edici bir iklime ve hüviyete kavuşması; kuşkusuz çalışanlarımızın fedakârlıklarıyla daha belirgin ve görünür hale gelecektir. Dayanışmanın güzellikleri, yardımlaşmanın ayrıcalıkları ve kardeşlik bağlarının vazgeçilmezliği, işçilerimizin destekleriyle güçlenecek, dolayısıyla zafiyet içinde bulunan toplumsal huzur her şeye rağmen belini doğrultacaktır. İşçilerimizin çoğalan problemleri, meslek hastalıklarının artışı, iş sağlığı ve iş güvenliğinden kaynaklanan açmazları acilen çözüm beklemektedir. Her çalışanımızın insan onuruna yakışır bir ücrete ve sosyal güvenliğe sahip olması, muhatap kaldıkları risklerin azaltılması ve kemikleşen endişelerinin giderilmesi mutlak anlamda zorunludur. Ayrıca 1 Mayıs tarihini kavga ve çatışma için uygun bir zaman aralığı olarak gören gafillere aradıkları imkân ve fırsatı vermemek herkesin sorumlulukları arasındadır. İşçilerimizi hain amaçlarına alet ederek, kışkırtmaya niyetlenenlere karşı da bilhassa hükümetin dikkat etmesi, yasa dışı grup ve oluşumlara izin ve ortam vermemesi gerekmektedir. 1 Mayıs'ın huzur ve sükûnet içinde kutlanması; işçilerimizin bu özel gününün; ayrımcılığın, ayrıştırmanın ve anarşinin sözcülüğünü yapanlara peşkeş çekilmemesi en büyük dileğimdir. Toplantı, gösteri ve yürüyüş hakkının demokratik ve hukuk sınırları çerçevesinde gerçekleştirilmesi, el ele, gönül gönüle “Emek ve Dayanışma Günü”nün idrak edilmesi ihtiyacımız olan işbirliği ve sağduyuya büyük katkılar sağlayacaktır.”

12 yıl önce