|

Bahçeli: Gerilim stratejisinden vazgeçilmeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Türkiye'de artık seçim tartışmalarına son verilmeli, gerilim stratejisinden vazgeçilmelidir" dedi.

Aa
00:00 - 17/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:58 - 17/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Bahçeli: Gerilim stratejisinden vazgeçilmeli
Bahçeli: Gerilim stratejisinden vazgeçilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçimlerde partisinden Polatlı Belediye Başkanlığını kazanan Mürsel Yıldızkaya'yı ziyaret ederek, şehrin temsilini anahtarını aldı. Başkan Yıldızkaya'nın Atatürk'ün Duatepe'den Sakarya Cephesini izlediği tabloyu da ettiği Bahçeli, gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin sorularını yanıtlarken, hiç kimsenin MHP'yi hiçbir lüzumsuz tartışmanın içerisine sokmaması gerektiğini vurgulayarak, "Milliyetçi Hareket Partisi olayları yakinen takip etmektedir. Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamış olduğu takvim çerçevesinde hareket etmektedir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçim takviminde birinci turun 10 Ağustos, ikinci turun 24 Ağustos ve görev değişiminin ise 28 Ağustos'ta olduğunu hatırlatan Bahçeli, "Zannediyorum Türkiye'de siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, sosyal kesimler kimin aday olması gerektiği konusunda düşüncelerini ileri ki günlerde değerlendirme ihtiyacı hissedeceklerdir. Bunun için aceleci olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'de Cumhurbaşkanı olmaması gereken tek kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ifade etmiştir" şeklinde konuştu.

Dar bölge seçim tartışmalarına da değinen Bahçeli, şunları söyledi:

"Önümüzdeki günleri yakinen takip etmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanının ifadesi kendilerinin tercihleridir. İleride bir görüşme de yapacaklarını ifade etmektedirler. O konu bizi şu an için ilgilendirmiyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, yasa dışına bugüne kadar çıkmıştır. Cumhurbaşkanı hayaliyle yaşamaktadır. Olduğu takdirde yasa dışı yetki kullanmaya da şimdiden heveslidir. Onu ciddiye almak doğru değildir" görüşünü paylaştı.

Daha sonra belediye önünde vatandaşlara hitap eden Bahçeli, 30 Mart seçimlerinin kamplaşmanın, cepheleşmenin çok gergin bir stratejiyle oluşmasını sağlayan politikalara sahne olduğunu dile getirdi.

Bahçeli, "Türkiye kritik günler yaşamaktadır. Türkiye'de artık seçim tartışmalarına son verilmeli, gerilim stratejisinden vazgeçilmelidir. Kutuplaşma ve cepheleşmeyi körükleyerek taraftarlarını keskinleştirme heveslerinden vazgeçilmelidir. Türkiye'nin huzur içerisinde geleceğini sağlayacak seçimlere önem verilerek birlik ve beraberlik içerisinde millet iradesine saygı gösteren davranışlarla geleceğimizi tekrar belirleme çabalarımız sürdürülmelidir" değerlendirmesinde bulundu.

YSK'nın belirlediği takvime göre 28 Ağustos'taki yeni seçilecek cumhurbaşkanın görevi devralmasından sonra 25'inci dönem milletvekilleri seçiminin gündeme geleceğine işaret eden Bahçeli, "2011'de yapılmış olan 24'üncü dönem milletvekili seçimlerinin 12 Haziran 2015 gününe kadar tekrarlanması gerekmektedir. 7 Haziran 2015, 25'inci dönem milletvekilliği genel seçimleri olacaktır" şeklinde konuştu.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da 4 Mayıs 2013'te seçim sürecini başlattığında verdiği sözü gerçekleştirmenin onurunu, gururunu tüm teşkilat olarak taşıdıklarını, bundan sonra Polatlı'yı layık olduğu seviyeye çıkartacağını söyledi.

10 yıl önce