|

Bahçeli istediği kalabalığı bulamadı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Türkiye genelindeki 9 büyük mitngin ilk durağı olan Bursa'da partililere seslendi. Miting saatine dakikalar kala Bursa meydanında toplanan kalabalığın sayısı beklentilerin altında kaldı. Oktay Vural, mitingin kalabalık olmasını hükümetin engellediğini iddia etti.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 23/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 16:16 - 23/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Bahçeli istediği kalabalığı bulamadı
Bahçeli istediği kalabalığı bulamadı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa'da Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret etti.

Partisince düzenlenen mitinge katılmak için kente gelen Bahçeli'yi, Bursa-İnegöl karayolu Turanköy mevkisindeki bir akaryakıt istasyonunda partililer karşıladı. Partilileri selamlayan Bahçeli, bir süre dinlenmek üzere Çekirge semtindeki otele geçti.

Bahçeli, daha sonra Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin Tophane'deki türbelerini ziyaret etti. Türbelerin bulunduğu bölümdeki şehitlikte de dua eden Bahçeli, buradan mitingin düzenleneceği kent meydanına gitti.

Bahçeli burada gerçekleştirdiği konuşmada, çözüm süreciyle ilgili "Türk milliyetçiliği ayaklar altındadır" dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları;

Türkiye parçalanmak üzere. Son yurdumuz hainlerin ellerine bırakılmanın bir önceki durağındadır.

Türk milleti kuşatılmış, milli değerlerimiz hedef yapılmıştır. Kavga ve çatışma ortamı körüklenmiştir.

Türkiye AKP felaketi altındadır.

Türk kimliği bölücü seferlerle kıskaç altına alınmaya çalışılmıştır.

Asırlarca alın terimizle oluşturduğumuz milli kültürümüz, huzur ve asayişimiz, sağlıklı barınma ve beslenme gibi temel ihtiyaçlarımız hüsrana uğramıştır.

Türk milliyetçiliği ayaklar altındadır. PKK baştacıdır.

Demokratik açılım denen yıkım projesi, çözüm süreci denen sözlerle harmanlanmıştır.

Diyorlar ki PKK silah bırakacakmış, diyorlar ki terör bitecekmiş, diyorlar ki analar ağlamayacakmış, Türkiye huzura kavuşacak, ekonomi düzelecekmiş. Türkiye kandırılmaktadır.

Başbakan Erdoğan'a Bursa'dan soruyorum, İmralı canisine hangi sözleri, PKK'ya hangi umutları verdiniz. Çözümle neleri kastediyorsunuz. Neyi çözmeye çalışıyorsunuz. İmralı canisinin serbest kaması çözüm müdür? Şehit kanından ilhamını almış Türk bayrağının provaksyonlara alet etmek çözüm müdür? Nihayetinde Kürdistan'ı kurmak bir çözüm müdür? Başkanlık sitemine geçek çözümün bir parçası mıdır? BOP eşbaşkanlığının yanında mandacı mısın? Yoksa İmralı canisi sana büyümü yaptı, gözünü mü boyadı?

Bahçeli istediği kalabalığı bulamadı

9 büyük mitingin ilk durağı olan Bursa mitingiyle ilgili sosyal medyada dün ve bugün büyük bir coşku hakimdi. Ancak miting saatine dakikalar kala Bursa meydanında toplanan kalabalığın sayısı beklentilerin altında kaldı.

Oktay Vural, mitingin kalabalık olmasını hükümetin engellediğini iddia etti.

11 yıl önce