|

Bahçeli: Senin altında öleceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gündoğdu Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada "Bayrağım, senin altında doğduk, senin etrafından toplandık, seninle soluklandık, senin altında da öleceğiz" dedi.

Cihan
00:00 - 20/04/2013 Cumartesi
Güncelleme: 18:03 - 20/04/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Bahçeli: Senin altında öleceğiz
Bahçeli: Senin altında öleceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tür bayrağını hak ettiği zirvelere asacaklarını, onu değersizleştirmeye ve yırtmaya çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirterek buna kalkışanları izin vermeyeceklerini söyledi. 

Devlet Bahçeli, Gündoğdu Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingte yaptığı konuşmada, "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" adı altında açık hava toplantılarının ilkini geçen ay Bursa'da, ikincisini ise "Bayrak Mitingi" temasıyla bugün İzmir'de gerçekleştirildiğini belirtti. 

''Samsun'daki heyecan, Erzurum Kongresi'ndeki şuur, Sivas Kongresi'ndeki azim bugün aramızda'' sözleriyle konuşmasına başlayan Bahçeli, alandakilere "Bayraklar, milliyetçi vatanseverler, ihanete şamar indiren kutlu yürekler, Türk milleti, Türkiye nerede" diye sordu. Alandakiler de "Burada" diye karşılık verdi. 

İzmir'in bugün bir başka güzellik saçtığını söyleyen Bahçeli, milliyetçi vatanseverler MHP'nin görev başında olduğunu, nazlı hilalin dalgalanmasını istedi.. 

Bahçeli, Türk bayrağının Uluabatlı Hasan'ın fedakarlıklarıyla küffarın burcuna dikildiğini, Çanakkale ve milli mücadele şehitleriyle vatanın üzerine yükseldiğini ifade ederek, ''Bugün bizimle birlikte yükseklerdeki yerini muhafaza edeceksin. Dün Viyana önlerine kadar rehberlik yaptın. Kocatepe'den İzmir'e sel gibi aktın. Bugün de geleceğe kurşun gibi varacaksın. Yemen'de sığınak, Balkanlarda evlad-ı fatihanın varlık ve birlik yolunda nişanesi, Afrika'da itibarımızın payesi oldun. Bu yüzdendir ki sana selam vermeden geçen her zanlıyı hasım bildik sanki, seni çiğnemeye kalkışan her bedbahta nefret duyduk. Sen ki İslamın sancağı, Türklüğün müjdesi oldun. Mazlumlara ümit verdin, zorbaları kahrettin, sevdanla yaktın, hasretinle kavurdun, varlığınla göğsümüzü kabarttın, yokluğunda deliye çevirdin, bil ki bayrağım, senin altında doğduk, senin etrafından toplandık, seninle soluklandık, senin altında da öleceğiz" şeklinde konuştu. 

Yüzbaşı Şerafettin Bey'in göğsündeki yarasına aldırmadan Türk bayrağını Konak Hükümet Meydanı'na astığını hatırlatan Bahçeli, "Biz de bugün, seni dilediğin yere, istediğin noktaya ve hak ettiğin zirvelere and olsun ki asacağız. Seni değersizleştirmeye ve yırtmaya çalışan AKP takviyeli bölücülere and olsun ki fırsat tanımayacağız. Seni lekelemeye kalkışan, yargılamaya niyetlenen Haçlı bakiyelerine and olsun ki şaşkına çevireceğiz. Seni indirmeyi aklından geçiren kalleşlere and olsun ki izin vermeyeceğiz. Çünkü bayrak bağımsızlığımızın sembolüdür, şerefimizin, namusumuzun simgesidir. Çünkü ay yıldızlı al bayrak, Türk milletinin eksilmeyecek milli serveti, göklerdeki görkemidir. Biliyoruz ki bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır ve eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır" diye konuştu.


11 yıl önce