|

Bahçeli: Terörist TSK'da değil İmralı'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Terörist arayanlar, terörist görmek isteyenler Türk askerine değil, İmralı'ya bakmalı, Kandil'e kilitlenmeli, Barzani'nin yüzüne odaklanmalı ve AK Parti'nin müzakere ortaklarına yönelmelidir." dedi.

Ajanslar
00:00 - 15/01/2013 Salı
Güncelleme: 10:58 - 15/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Bahçeli: Terörist TSK'da değil İmralı'da
Bahçeli: Terörist TSK'da değil İmralı'da

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, İmralı ile görüşme süreci ve dünkü Silivri Cezaevi'ni ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devlet Bahçeli, partisinin Başkanlık Divanı üyeleriyle dün Silivri Cezaevi'nde eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ı ziyaret ettiğini anımsatarak, görüşmelerin olumlu atmosferde geçtiğini söyledi.

Silivri ziyaretlerinin İmralı'ya misilleme olarak değerlendirilmesini de eleştiren Bahçeli, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinden hainler, işbirlikçiler ve hele hele teröristler asla çıkmayacaktır. Terörist arayanlar, terörist görmek isteyenler Türk askerine değil, İmralı'ya bakmalı, Kandil'e kilitlenmeli, Barzani'nin yüzüne odaklanmalı ve AKP'nin müzakere ortaklarına yönelmelidir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde terörist bulmaya çalışmak, genelkurmay başkanlarını canilerle aynı kalıba sokmak ve Kandil'deki inleri Peygamber ocağıyla çakıştırmak, ancak ve ancak amel defterleri kapkara kesilmiş maskaraların işidir'' şeklinde konuştu.

İmralı ile görüşmeler

Bahçeli, İmralı ile yürütülen görüşme sürecindeki gelişmelerin provokasyonlara, infaz ve cinayetlere ortam açtığını, belirsizlikten nemalanan karanlık simalara açık kapı bıraktığını ifade ederek, ''Paris'te ki hadisenin süren müzakerelere ivme vermek, AKP ile kanlı ve silahlı pazarlıkları kızıştırmak adına bir müdahale olduğu ihtimali yabana atılmamalıdır'' şeklinde konuştu.

Bahçeli, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a televizyon verilmesini de eleştirerek, ''Peşi sıra, Facebook, Twitter veya Skype üzerinden eski cinayet ortaklarıyla haberleşebilmesi için terörist başına demirbaştan düşmüş bir bilgisayar tahsis edilmesi ve arkasından da Başbakan'la geceleri sohbete başlaması mucize ve olmayacak bir şey olarak görülmemelidir'' dedi.

HASAN CEMAL'E TEPKİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasının son bölümünde ise Gazeteci-Yazar Hasan Cemal'e yüklendi. Hasan Cemal'in köşesinden kendilerini bölücü ilan ettiğini savunan Bahçeli, şunları söyledi:

'Önce şunu ifade etmeliyim ki, Allah bu on iki kişilik kötü adamdan oluşan kadronun en gediklisini ıslah etsin ve kendisini hidayete erdirsin. Bize 'bölücü' diyebilmek için bir insanın Allah korkusundan ve kul utancından uzaklaşması yeterlidir. Geçmişinde devrimci şiddet, cuntacılık, 9 Martçılık, darbecilik, iftiracılık, demokrasi düşmanlığı, özgürlük karşıtlığı bulunan birisinin, bugün bize demokratlık taslaması, özgürlük dersi vermesi zırvayla bile örtüşmeyecektir. Bizim sözlerimizi 'bölücülük' olarak niteleyenler, milletimizin kardeşlik hissiyatına kem gözle bakan içimizdeki yabancı beslemeleri ve arkadan kurma piyonlardır. Doymak bilmeyen iştahlarıyla yıllardır içimizi zehirleyen bunlardır. Bizi birbirimize düşürmek, fitnenin kök salmasını isteyenler bunlardır. Millet kervanını yağmalamaya çalışanlar bunlardır. Son yurdumuzdaki varlığımızdan bunalan PKK yanaşmaları, Kandil aşıkları, Barzani yoldaşları, manda ve himaye alkışçıları bunlardır.'

Bahçeli ayrıca, Hasan Cemal'e Ömer Seyfettin'in 'Sivrisinek' isimli hikayesini okuması tavsiyesinde bulundu.

11 yıl önce