|

Bahçeli'den Türkiye iftirasına sert tepki

Haber Merkezi
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:55 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Bahçeli'den Türkiye iftirasına sert tepki
Bahçeli'den Türkiye iftirasına sert tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Başbakan'ı eleştirdi.

Anayasa Mahkemesi'nin HSYK kanununun bazı maddelerini iptal etmesine değinen Bahçeli, Başbakan ve partisinden gelen açıklamalara dikkat çekerek, 'Anlaşılan o ki Başbakan'ın yeni hedefi Anayasa Mahkemesi'dir. Acaba yüksek mahkeme'ye yapılan saldırıyla cumhurbaşkanlığı seçiminin bir alakası var mıdır?' diye sordu.

Bahçeli, ABD'li gazeteci Seymour Hersh'ün, 'hükümetin, ABD'yi Suriye'de savaşa sokmak ve Esad'ın devrilmesini hızlandırmak için bir operasyon tasarladığını, üstelik El Nusra terör örgütüne kimyasal silah sağladığını' yazdığını anımsatarak, 'Biz AKP'ye elbette muhalifiz, elbette demokratik itirazlarımızı hiç yüksünmeden, kaçınmadan, gevşemeden yaparız, yapıyoruz. Ancak hiçbir şekilde, hükümetin, komşu bir ülkede binlerce masum sivilin öldürülmesi caniliğine kimyasal silahlarla ön ayak olduğuna, teşvik ettiğine, ortam sağladığına, destek verdiğine inanmayız, inanamayız' diye konuştu.

'ŞARLATAN'A DEVAM

İranlı işadamı Rıza Sarraf'ın, 'şarlatan' sözünden dolayı dava açtığı anımsatılarak, bu ifadeyi bir kez daha kullandığının belirtilmesi üzerine Bahçeli, 'Bu hayırlı bir iştir. Şarlatan sözüne devam edeceğiz. Engellenmekte olan yargıyı böylelikle başlatmış olur' dedi.

MHP liderine yoğun koruma

Meclis'teki güvenlik önlemleri konusunun çok abartıldığını belirten Bahçeli, 'MHP'nin güvenlik sorunu yoktur. Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlarız her zaman' dedi. Bahçeli'nin grup konuşması sırasında koruma sayısının fazlalığı dikkati çekti.


10 yıl önce