|

Bakan Çağlayan: Ekonomimizle Avrupa Birliği''ne ders veriyoruz

Avrupa''nın birçok ülkesinin 10 gün sonrasını bilemediğini belirten Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bakın bugün Avrupa''nın birçok ülkesi 10 gün sonra ne olacağını bilmez vaziyette. AB''nin koca koca ülkelerinden bahsediyorum. Bugün Türkiye, AB konusunda gösterilen her türlü eziyete rağmen, AB''nin ikiyüzlü, riyakar, her türlü tutumuna rağmen evelallah ekonomi ile biz onlara şu anda ders veriyoruz.'' dedi.

Aa
00:00 - 21/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 19:06 - 21/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Bakan Çağlayan: Ekonomimizle Avrupa Birliği''ne de
Bakan Çağlayan: Ekonomimizle Avrupa Birliği''ne de

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi''nde Pentex Penye Tekstil ve Teknolojileri Fuarı''nın açılışına katıldı. 27 üyeli AB''nin 23 üyesinden Türkiye''nin daha az iç-dış borcu olduğunu vurgulayan Bakan Çağlayan, '''27 üyeli AB''nin 23 üyesinden çok daha az devletimizin iç-dış borçları var. AB''nin 27 üyesinin 21''inden bütçe açıklarımız daha az.'' diye konuştu.

2023 hedefleri arasında kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar olarak hedeflediklerini belirten Çağlayan şunları kaydetti: ''Bundan 10 yıl önce Türkiye''de kişi başına gelir 3 bin 500 dolardı. Bugün Türkiye''nin kişi başı geliri 11 bin dolara yaklaşırken, 2023''teki hedefimiz 25 bin dolar. Bakın bizdeki kişi başı geliri hesaplarken diğer ülkelerle mukayese etmeyin. Bu ülke nüfusu ortalama her yıl 1 milyon artan bir ülke. Şimdi diyoruz ki 2023''te biz 2 trilyon dolarlık bir milli gelire sahip olacağız.''

Bakan Fatma Şahin ise sanayicinin sıkıntılarını çözme noktasında her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Bakan Çağlayan ve Bakan Şahin fuar alanını gezdi. Fuarın açılışının ardından Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Köksan A.Ş. ziyaret edildi.


11 yıl önce