|

Bakan Ergin: Biz ilk günden söylemiştik

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, İmralı'daki görüşme tutanaklarının BDP'den sızdığını açıklamasını "Biz ilk günden söylemiştik" şeklinde değerlendirdi.

Cihan
00:00 - 9/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 16:51 - 9/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Bakan Ergin: Biz ilk günden söylemiştik
Bakan Ergin: Biz ilk günden söylemiştik

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Sayın Demirtaş açıkladı, bu konuyu biz ilk günden ifade etmiştik. Bu konuda 'sızmışsa bu BDP''dendir, bizim bu süreçte dahlimiz yok' demiştik. Nitekim kendileri de ortaya koydular. Temenni ederim ki tedbirlerini alırlar ve bu tür sıkıntılara fırsat vermezler." dedi.

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı tarafından organize edilen bölge toplantıları başladı. AK Parti Genel Merkezi''nde ilki gerçekleştirilen toplantıya Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir ve Zonguldak''tan il, ilçe, gençlik ve kadın kolları başkanları ile siyasi ve hukuki işlerden sorumlu başkan yardımcıları katıldı.

Programda konuşan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yöneltilen soruları da cevapladı. Ergin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yönlendirmesiyle iki gazeteciden de soru aldı.

Ergin'e sızdırma ile ilgili sorunun ardından Meclis'e giden 4. Yargı Paketi'nin önergelerle değişebileceği yönündeki iddialar soruldu. Ergin, bu soruya şu cevabı verdi: "Şuna üzüldüğümü ifade ediyorum. 4. Yargı Paketi'ni konuşmaya başladığımızdan bu yana, 2011 Kasım'ından bu yana hep aynı şeyleri söyledik. Bu çalışma Avrupa Konseyi ile Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü bir çalışmadır ve Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) karşı karşıya kaldığı tabloyu tedavi etmeye yönelik bir çalışmadır dedik. Bunun dışında hiç bir şey söylemedik. Biz çıtayı buraya koymuşuz, çerçeveyi çizmişiz. O çizdiğimiz çerçevede de hareket ettik."

Ergin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi yorumlara bakıyoruz, 'dağ fare doğurdu, biz başka şey bekliyorduk' diyorlar. Bekliyorsan sen bekliyorsun. Biz ne için yola çıktığımızı yaklaşık 2 yıl önceden ilan etmişiz. Türkiye yıllar itibariyle ve toplamda AİHM'de ihlal konusunda birinci. Bunu hak ediyor muyuz? 'Etmiyoruz' dedik, 'bu birinciliği devredeceğiz' dedik, 'bu tabloyu değiştireceğiz' dedik. Buna dönük adımlar attık çok önemli mesafeler aldık."


11 yıl önce