|

Bakan Pepe, Baykal'a dava açacak

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "Baykal'ın iftira ve hakaretlerinden dolayı şanına yakışır bir tazminat davası açacağım" dedi.

İha
00:00 - 16/07/2007 Pazartesi
Güncelleme: 14:43 - 16/07/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Bakan Pepe, Baykal'a dava açacak
Bakan Pepe, Baykal'a dava açacak

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, oğullarının 5 tane dairesi olduğunu dile getirerek, "İddia edildiği gibi 600 daireden geri kalan 595 daireyi Baykal'dan CHP'nin İş Bankası hisselerinden istiyorum. Baykal'ın iftira ve hakaretlerinden dolayı şanına yakışır bir tazminat davası açacağım" dedi.




Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisi hakkındaki iddialarına sert bir dille cevap verdi. AK Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Pepe, İstanbul ve meydanların sıcak olduğunu söyledi. Pek de alışık olunmayan belden aşağı bir karalama politikası yürütüldüğünü dile getiren Pepe, "Çamur siyasetiyle çığırından çıkan bir anlayışa şahit oluyoruz. Sayın ana muhalefet lideri kulaktan dolma bilgilerle bazıiftiralar atıyor. Bazı rakamlar var. Bu sayılar belli değil. 50'den başlayarak 600'e kadar çıktı. Bir daire borsası oluşturuyor. Çok şükür İMKB'yi iyi biliyor. Hiç kimse böyle sorumsuzca karalama yapamaz" dedi.




"Türk halkı iyi ki CHP'yi iktidara getirmiyor" diyen Pepe, "Halk Baykal'ı muhalefette tutuyor. Allah'ım bu milleti Baykal'ın iktidar ve muhalefetinden korusun. Baykal, seçimi Tayyip kazanmasa Rodos'a kadar yürüyeceğini söylemiş. Herhalde aynaya bakmıyor. Nasıl gider, gider mi bilmiyorum? Ama giderse de geri dönmesin. 30 yıldır Baykal'ın muhalefetinden ve siyasetinden hayır gelmedi" diye konuştu.




Baykal'a seslenen Pepe, "Sayın Baykal hangi il, ilçe ve paftada 600 tane dairem olduğunu açıklasın. İfade ettiği şeyi ispatlayamasa da kendisini namert ilan edeceğim. Bunları çıksın ispat etsin. Benim muhatabım Sayın Baykal'dır, onun taşeronlarıyla muhatap olmam. 25 yıldan fazla bir süreyle ticaretle uğraşıyorum, çok sayıda inşaat yaptım. Ama devletten hiçbir şekilde mal almadım. Yer almadım ihale almadım. Benim çocuklarıma vasiyetim var. Büyükannemin bana vasiyetidir. Devlet kapısından, vakfınarazisinden uzak dur. Evlatlarıma hakkımı helal edip, 'Aç kalmazsınız, Allah rızkınızı verir ama devletten mal almayın' diye vasiyette bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

MHP'nin borazancı başlarının olduğunu dile getiren Pepe, kazancında 1 kuruş haram para olmadığını altını çizdi. Kazançlarında depremzedelerin parasının olmadığını dile getiren Pepe, "Çek senet tahsilatından kazanılan bir kuruş para yok. Bir işhanım var. Bu kar şirketi 11 yıllık geçmişi olan bir şirket. Bunu çocuklarıma devrettim. Bakanlığım döneminde hiçbir faaliyeti olmamıştır. Çocuklarımın üzerine 5 tane daire var. Yani 595 tane daireyi CHP'nin İş Bankası hisselerinden bana temin etmesini istiyorum"dedi.

"Seçime çeyrek kala Türk siyasetinin çamurlama kumpanyası CHP ve MHP konsorsiyumu Türkiye'yi yönetmekten uzak, çapsız bir konsorsiyumdur" diyen Bakan Pepe konuşmasına şöyle devam etti:

"Hazırlıksız olduklarını anlayınca belden aşağıya vurmaya başladılar. Bu siyaset seçmeni hayrete düşüyor. Başbakanımız 56 ilde miting yapmıştır. Bu coşkulu kalabalık Baykal ve Bahçeli'nin ruh halini bozdu. Benim çocuklarımın 3'ü de kirada kalıyor. 2'si Ataköy, diğeri de Florya'da kirada oturuyor. Böyle 600 tane dairesi olsa çocuklarımın Reina'dan çıkmaması gerekir. "

Pepe, son günlerde Türkiye'nin akciğerlerinin yanmasına neden olan olaylara da değindi. 2007 yılının yangın açısından zor geçen bir yıl olacağını belirten Pepe, "51 tane uçak ve helikopterimiz var. Bu sayı 53 olacak. Bunları kiraladık. Piknikçiler dikkat etmiyor. Bunlara dikkat etmeleri gerekir. Bazı yerlerde 3-4 yerde aynı anda yangın çıktığını görüyoruz" dedi.

Geçtiğimiz yıl Kuşadası'nda yanan alanda maden ocağı yapılacağına dair haberlere de değinen Pepe, "6831 sayılı kanunun 16 -17 ve 18. maddeleri bunları düzenleyen maddelerdir. 16. madde orman alanlarına maden ocağı yapılmasıyla ilgi bir maddedir. 18. madde de yanan yerlere hiçbir şekilde hiçbir şey yapılamaz denmektedir. Bürokratlar 18. maddeyi atlamışlar. Bu maden ocağıyla ilgili iptal talimatı verdim. İptal edilmiştir. Benim döneminde hiçbir şekilde istismar olmamıştır, olmayacaktır. Her ne şekildeolursa olursun böyle bir şey mümkün değildir. Bizim karar ve tutumuz zedelenmemiştir" şeklinde konuştu.

Oğlunun teşvikle gemi aldığı iddialarını da yanıtlayan Pepe, "Denizcilikte teşvik olmaz. O yüzden dersinize iyi çalışın. Ancak teşvik akaryakıtta ÖTV'yi kaldırarak olmuştur. Gemi alımında böyle bir şey söz konusu değildir. Evet bir gemi alındı. Ne devlet bankasından kredi alınmıştır ne de teşvik kullanılmıştır" dedi.

CHP'li Mehmet Sevigen'in Acarkent'te villası olduğu yönünde yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını dile getiren Pepe, "O konuyla ilgili sayın Sevigen'e ne oluyor anlamadım. Benim muhatabım o değildir. Sevigen acaba Acarkent'in intikamını mı alamaya çalışıyor. Böyle bir izlenim oluşturdu diye söyledim" ifadelerini kullandı.

İddia ve iftirayı yapanın Baykal olduğunu dile getiren Pepe, 600 tane dairesinin olmasının söz konusu olmadığını söyledi. Halkın bunlara prim vermediğini dile getiren Pepe, "Bazılarının ahlak dersi alması gerekiyor. Yasal hakkımı koruyarak 100 bin dolar tazminat kazandım. Büyük bir avukatlık bürosuyla çalışıyorum. MHP Kocaeli milletvekili adayı Cemal Durmuş hakkında dava açtım ve her konuştuğu zaman da dava açmaya devam edeceğim. Sayın Baykal'ın iftira ve hakareti için de dava açacağım. Ama bu 10-20milyarlık dava değil. Baykal'ın şanına yakışır bir dava açacağım. Böyle bir dava açarsam onun şanına ayıp olur. MHP Kocaeli milletvekili adayı bir kuyuya taş attı. Herkes ona inandı, sonra kendi de inandı" dedi.

Hiçbir şekilde yanan orman alanlarına otel, konut, park, bahçe yapılamayacağını söyleyen Pepe, yapılan varsa kendisine haber verilmesini istedi.


17 yıl önce
default-profile-img