|

Başbakan Antalya adayını açıkladı

AK Parti İl Teşkilatı'nın düzenlediği yemekte partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı adayının Menderes Türel olduğunu açıkladı.

Aa
00:00 - 14/12/2013 Cumartesi
Güncelleme: 19:33 - 14/12/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Antalya adayını açıkladı
Başbakan Antalya adayını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nın onuruna verdiği yemekte konuştu. Erdoğan, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Antalya'ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini iyi bilen, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım Menderes Türel' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının Menderes Türel olduğunu açıkladı.

Erdoğan, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından ANFAS EXPO Fuar Alanı'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, kentte bir kez daha tarihi günler yaşadıklarını belirterek, 2 gün içerisinde resmi açılışı yapılacak yatırımlara dikkati çekti.

Antalya'da yeni bir dönemin kapılarını araladıklarını dile getiren Erdoğan, "İzmir'de açıkladığımız 12 il belediye başkan adayıyla birlikte sayı 80'e ulaştı, geriye sadece bir ilimiz kaldı, Antalya. Bugün de Antalya adamızı açıklıyoruz. 81 vilayetin büyükşehir ve il belediye başkanlarını böylece açıklamış oluyoruz" diye konuştu.

"Bizim milletimize, ülkemize aşkımız var"

"Antalya'yı turizmde, eğitimde, sağlıkta, tarımda daha da büyütmeye, Akdeniz'in parlayan yıldızı haline, dünyada bir marka şehir haline getirmeye devam edeceğiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir şehir vizyonla büyür. Bir şehir planla projeyle büyür. Şehirle ilgili hayalleriniz olacak. Şehre aşkınız olacak, sevdanız olacak. Bir şehir ancak bu şekilde gelişecek. Her zaman söylüyorum. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim, insanımıza sevdamız var. Bizim, milletimize, ülkemize aşkımız var. Bizim, şehirlerimize tutkumuz var. Biz, şehirdeki rant bizim olsun, prestij bizim olsun, idare bizde olsun, güç bizde olsun diye değil, şehre hizmet etmek, şehri büyütmek, huzura, güvenliğe kavuşturmak için, imar ve inşa etmek için bu yollardayız. Tıpkı Aşık Veysel'in ifadesiyle, 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' Evet, gideceğiz gündüz gece. Durmak yok yola devam."

"Antalya'da ocaklara ateş düşmüyor"

Terör meselesine muhalefet partilerinini yaklaşımını eleştiren Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:

"İşte terör meselesi, CHP de MHP de BDP de terör meselesi üzerinden farklı farklı kara propagandalar yapıyorlar ama bizim bu konuda söyleyeceğimiz çok net. Antalya'ya son 1 yıldır yeni şehitler gelmiyor. Antalya'da ocaklara ateş düşmüyor, Anneler yavrularını yitirmiyor. İstikrar sayesinde güvenlik sayesinde Antalya'ya dünyanın her ülkesinden akın akın turist geliyor. Antalya'da anneler, babalar, turizmciler, çiftçi huzurlu."

"CHP, MHP, BDP ne derse desin. Antalya'da, diğer 80 vilayetimizde sonuç ortada" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimizde 230 milyar dolar milli gelire sahip Türkiye, şu anda 782 milyar dolar milli gelire sahip. 2012 sonu itibarıyla ve büyüme hızına bakıyorsunuz son çeyrekte 4,4 büyüme. Dört dörtlük büyüme hızı. 9 ayda yüzde 4'lük büyüme. Dünyada ilk 5-6 ülkede Türkiye yerini aldı. Bu barış sürecini tesis ederken hiçbir şeyden taviz vermedik. CHP, Antalya'da istismar ettiği bayrağı gidip Hakkari'de sallayamadı. Orada anlaşma farklıydı. İzmir'de salladığın Türk bayrağını gel de Hakkari'de salla. Niye sallayamadın? Ama biz 81 vilayetin 81'inde de şanlı bayrağımızı, yüreğimizle göğsümüzü gere gere sallandırdık, sallandırıyoruz. Bayraktan utandılar. İzmir'de, Antalya'da Türk bayrağını sallamak kolay. Haydi Hakkari'de bunu yap. Bunlar Sivas'ın ötesine söyleye söyleye zor gittiler. Hiç duyuyor musunuz gittiklerini? Seçim kampanyası başladığı zaman mecburen birkaç ilde dolaşacaklardır.

'Ulusalcıyız' diyorlar ama Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklayamıyorlar. 'Milliyetçiyiz' diyor ama milletin her bir ferdine aynı nazarla bakamıyorlar. Sloganlarla konuşmak suretiyle siyaset yapılmaz. Biz, iş üretiyoruz, hizmet üretiyoruz, ortaya hizmet koyuyoruz. Onlar, 'şehitler gelsin, gençler hayatlarını kaybetsinler' diye ellerini ovuştururken, biz ölümleri nasıl durdururuz, gözyaşlarını nasıl dindiririz, Türkiye'yi nasıl büyütürüz, ülkemizin güç itibarına nasıl itibar kazandırırız, bunun gayreti içindeyiz."

10 yıl önce