|

Başbakan beni tuttu kupayı alamadık

Başbakan'ın futbol oynadığı yıllardan tanıdığını söylediği Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, o günleri Yeni Şafak'a anlattı.

Fazlı Şahan
00:00 - 1/01/2013 Salı
Güncelleme: 23:49 - 31/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan beni tuttu kupayı alamadık
Başbakan beni tuttu kupayı alamadık

Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyaretinde bir araya geldiği Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Bahri Kaya, yaşadıkları tatlı rekabeti ve 38 yıl önce şampiyonluğu Başbakan'a kaptırmalarını unutamadığını söyledi.

1974-75 ve 76 yıllarında İstanbul İETT Spor Kulubü'nde futbol oynayan Erdoğan ile aynı yıllarda Gedikpaşaspor'da top koşturan Kaya, Başbakan Erdoğan'la futbolcu olarak karşılaşmalarını Yeni Şafak'a anlattı. 38 yıl önce İstanbul Amatör Küme şampiyonluğunu Erdoğan'ın oynadığı İETT'ye kaptırdıklarını ifade eden Bahri Kaya o gün yaşananları şöyle anlattı:

'O dönemlerde amatör kümenin en iyi oyuncularından oluşan amatör karmalar vardı. İstanbul finali oynuyoruz. Ben o kadar iyi oynuyorum ki Fenerbahçe transfer etti. Final maçında Gedikpaşa olarak biz favoriyiz. Sayın Başbakanım o gün stoper oynadı, beni tuttu ben gol atamadım. Onlar bizi 1-0 yendi. İstanbul Amatör Küme şampiyonu oldular.'

HER MEVKİDE OYNUYORDU

Bahri Kaya, Erdoğan'ın başarılı bir oyuncu olduğunu belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'Ben Fenerbahçe'ye transfer oldum. Sayın Başbakanımızı da istedi Fenerbahçe kulubü. Fakat Başbakanımız gelemedi. Hem eğitimi vardı hem de çalışıyordu. Biraz da babası o izin vermemiş profesyonel olmasına. Defalarca her iki takımın en iyi oyuncuları olarak karşı karşıya geldik. Ben santrfor oynuyordum. Başbakan da takımın ihtiyacı olursa santrafor oynuyordu ama gol yemek istemedikleri zaman da stoper oynatıyorlardı. Takımın nereye ihtiyacı varsa o bölgede oynuyordu. Her iki kanatta da oynuyordu.'

3 torun sözü

Başbakan Erdoğan'ın Şanlıurfa ziyareti sırasında kendisiyle bir süre sohbet eden Kaya, 'Nasıl olduğunu sordum. Bizi çok mutlu ettiğini söyledim. O da bana 'Neler yapıyorsun hanım burada mı, çocuk nerede' dedi. Ben de, 'çocuk şu an asker Diyarbakır'da vatanı bekliyor' dedim. 'Kaç çocuğun var' dedi. Bende 'bir tane var' dedim. Bana dedi ki 'Niye bir tane. Biz diyoruz ki üç çocuk.' 'Sayın Başbakanım o zaman siz iktidar değildiniz' dedim. 'Ama söz 3 tane torun yaptıracağım çocuğa' dedim' dedi.


11 yıl önce