|

'Başbakan çok iyi şeyler yapıyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile röportaj yaparak Türkiye'nin gündemine oturan 8 yaşındaki Hale Tuana Hançerkıran, Başbakan ile daha önce de görüştüğünü, bu görüşmenin ise ikinci olduğunu söyleyerek, "Başbakan çok iyi şeyler yapıyor" dedi.

İha
00:00 - 15/01/2013 Salı
Güncelleme: 19:57 - 15/01/2013 Salı
Yeni Şafak
'Başbakan çok iyi şeyler yapıyor'
'Başbakan çok iyi şeyler yapıyor'

TBMM'de AK Parti Grup Toplantısı'nı izleyen ve ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile makamında röportaj yapan ilkokul 2. sınıf öğrencisi Hale Tuana Hançerkıran, Başbakan ile yaptığı röportajla ilgili konuştu. 8 yaşında olduğunu ve Turhan Feyzioğlu İlköğretim Okulu'nda 2. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Hale Tuana Hançerkıran, Başbakan Erdoğan ile gerçekleştirdiği röportajın sorularını Meclis'e gitmeden önce kendisinin hazırladığını söyleyerek, röportajı ise Hayat Bilgisi dersi için ödev olarak yaptığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın ise röportaj öncesinde kendisine bebek hediye ettiğini dile getiren minik Tuana, Başbakan'ın ayrıca kendisine, "Yaşın, kaç hangi okula gidiyorsun" şeklinde sorular yönelttiğini kaydetti. "Başbakan Erdoğan'la daha önce görüşmüştük, bu ikinci oldu" diyen Tuana, "Başbakan çok iyi şeyler yapıyor" dedi. Öğretmenlerine ve arkadaşlarına da mesaj gönderen minik Tuana, "Öğretmenim çok iyi bir eğitim verdi. Arkadaşlarımla öğretmenime sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

8 yaşındaki Hale Tuana Hançer kıran ayrıca 'derslerin nasıl?' sorusuna ise "Güzel" cevabını verdi.

Bugün TBMM'de Başbakan Erdoğan'ın odasında gerçekleşen röportajda 8 yaşındaki Tuana'nın Başbakan'a şu sorduğu sorular ve aldığı cevaplar ise şöyle:

"Tayyip Amca kaç çocuğunuz var?"

- 4 çocuk. 2 oğlan 2 kız

"Başbakanlık nasıl bir duygu?"

- Sorumluluğu büyük bir o kadar da önemli bir görev. Vatana millete hizmet etme fırsatı veriyor.

"Yoğun tempoda nasıl enerjik kalabiliyorsunuz?"

- Benim kötü alışkanlıklarım yok. Alkol almam. Sigara içmem. Tek işim görevim.

"Çocuklarınıza vakit ayırabiliyor musunuz?"

- Çocuklarım yetişkin 3 çocuğum evli, 3 torunum var, 2 oğlan bir kız.


11 yıl önce