|

Başbakan Erdoğan, Annan ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler-Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan ile telefonda görüştü. Annan, görüşmede Suriye Halkının Dostları Grubu'nun 1 Nisan'da İstanbul'da yapacağı toplantıya şahsen katılamasa bile, kendisini temsilen güçlü bir heyet göndereceğini ifade etti.

00:00 - 30/03/2012 Cuma
Güncelleme: 23:12 - 30/03/2012 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Erdoğan, Annan ile görüştü
Başbakan Erdoğan, Annan ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM-Arap Ligi Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan arasında bu akşam bir telefon görüşmesi yaptı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesinde yer alan açıklamaya göre,Kofi Annan, Suriye konusundaki temas ve çalışmalarına değindiği telefon görüşmesinde, Suriye Halkının Dostları Grubu'nun 1 Nisan'da İstanbul'da yapacağı toplantıya büyük önem verdiklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'daki toplantıda, katılımcı 74 ülkeden 40'ının Dışişleri Bakanı düzeyinde temsil edileceğine dikkati çekti. Kofi Annan da anılan tarihte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Suriye temasları hakkında brifing vermesi gerekebileceğini, İstanbul'daki toplantıya, şahsen katılamasa bile kendisini temsilen güçlü bir heyet göndereceğini ifade etti.

Görüşme sırasında Başbakan Erdoğan, Şam yönetiminin Annan Planı'nı kabul ettiğine dair beyanatlarının ciddiye alınabilmesi için verilen taahhütlerin derhal yerine getirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Tarafların Suriye'deki gelişmelerin yakın eşgüdüm ve daimi istişare içinde değerlendirmeye devam etme hususunda mutabakat sağladığı kaydedildi.

12 yıl önce