|

Başbakan ile Özel'in görüşmesi çok normal

Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Özel'in uzun görüşmesini değerlendiren Kılıçdaroğlu, 'Her zaman görüşebilirler' dedi

Aa
00:00 - 3/05/2012 Perşembe
Güncelleme: 03:10 - 3/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Başbakan ile Özel'in görüşmesi çok normal
Başbakan ile Özel'in görüşmesi çok normal

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, vefat eden hesap uzmanı arkadaşı Halit Abdullah Güleç'in Bursa'nın Gemlik İlçesi'ndeki cenazesine katıldı.

Cenaze töreni öncesi gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, 'Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı 'lisede evlenilebilir' ifadesinin yer aldığı taslakla ilgili düşünceleriniz nelerdir?' şeklindeki soru üzerine, 'Ben ihtimal vermiyorum. Madem Sayın Bakan sahip çıkmadı demek ki böyle bir uygulama söz konusu değil. Böyle bir düzenleme, hazırlık söz konusu değil' dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in Başbakanlık Resmi Konutu'nda haftalık olağan görüşmeye ilişkin soruya ise 'Sayın Genelkurmay Başkanı, Başbakan'la her zaman görüşebilir. O görüşmelerden birisi gerçekleşmiştir. Sürenin uzunluğu belki dikkati çekmiştir, onun dışında normal devlet yapılanması içinde Genelkurmay Başkanı her zaman Başbakan'la baş başa görüşebilir' yanıtını verdi.

Bir gazetecinin 'Sizin makam şoförünüzle ilgili CHP kulislerinde dönen casus olabileceği dedikodularına ilişkin neler söyleyeceksiniz?' sorusu üzerine de Kemal Kılıçdaroğlu, 'Siz de söylediniz dedikodu. Dedikoduyla ne yapılabilir arkadaşlar? Dedikodu üzerine yorum yapmak yanlış olur. Böyle bir haberin bir gazetede manşet olması yanlış' diye konuştu.


12 yıl önce