|

Baykal kadınları görmezden geldi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, aday listesinde kadınları görmezden geldi. Kadın örgütlerinin bu seçimlerde daha çok kadın milletvekilinin yer alması ve daha çok aday gösterilmesine yönelik taleplerine Baykal kulak tıkadı. CHP listesinde 38 kadın adaya yer verilirken bunlardan İzmir 1'nci bölge ilk sırada yer alan gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Şükran Güldal Mumcu ile Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur'un dışındaki kadın adaylar ise listelerin sonlarında yer buldu.

Anka
00:00 - 4/06/2007 lundi
Güncelleme: 18:43 - 4/06/2007 lundi
Yeni Şafak
Baykal kadınları görmezden geldi
Baykal kadınları görmezden geldi

CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na sunduğu aday listesinde, kadınlara bu seçimde de şans tanımadı. Başta KA-DER olmak üzere kadın örgütlerinin tüm baskılarına ve çabalarına rağmen kadınlar CHP listesinde yeterli ölçüde yer bulamadı. CHP, 22 Temmuz seçimlerinde 38 kadın adaya listesinde yer verdi.


GÜLDAL MUMCU VE NEVİN GAYE ERBATUR İLK SIRADA


CHP listelerinde kadınların büyük çoğunluğu listelerin sonlarında yer bulurken, listenin ilk sırasında gösterilen isimler ise Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur ile İzmir 1'nci bölge 1'nci sırada yer alan gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Şükran Güldal Mumcu oldu. Baykal, Danışmanı Nesrin Baytok'u ise Ankara 1'nci bölge 4'ncü sıradan aday gösterdi.CHP milletvekillerinden Ayşe Gülsün Bilgehan Ankara 2 'nci bölge 5'nci sıradan aday gösterilirken, yine milletvekillerinden Bihlun Talaylığıl da İstanbul 2'nci bölge 3'nci sırada yer aldı. Milletvekili Zeynep Damla Gürel ise İstanbul 3'ncü bölgeden 11'nci sırada aday gösterildi. İzmir Milletvekili Canan Arıtman da İzmir 2'nci bölgeden 5'nci sırada yer aldı. CHP'nin kadın aday gösterdiği iller arasında Aksaray, Çorum, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir ve Ankara bulunuyor.







il y a 17 ans