|

Baykal'a en büyük destek Zenith Süleyman'dan

CHP'nin seçimlerde aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle eleştiri oklarına hedef olan ve istifası istenen Deniz Baykal'a en büyük destek eski Cumhurbaşkanı Demirel ile CHP'ye katılan eski Anap'lı Yaşar Okuyan'dan geldi..

Haber Merkezi
00:00 - 31/07/2007 Salı
Güncelleme: 02:05 - 31/07/2007 Salı
Yeni Şafak
Baykal'a en büyük destek Zenith Süleyman'dan
Baykal'a en büyük destek Zenith Süleyman'dan

22 Temmuz seçimlerinde uğradığı ağır seçim yenilgisinin ardından başını eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in çektiği bir grup sağ siyasetçi “Baykal kalsın” derken, aralarında CHP eski genel başkanları Hikmet Çetin ile Altan Öymen'in de bulunduğu sol siyasetçiler, ”Gitsin”diyor.

22 temmuz gecesi ağır bir seçim yenilgisi yaşayan CHP tabanının Genel merkez binasının önüne gelerek gerçekleştirdiği ”Baykal istifa” eylemlerine rağmen “Kafam Zenith saati gibi çalışıyor” diyen Süleyman Demirel olmak üzere sağda siyaset yapan bazı isimlerin Baykal'a destek verdikleri gözlendi.

CHP eski Genel başkanları Hikmet Çetin, Altan Öymen ile CHP'li eski bakanlardan Mehmet Moğultay, Onur Kumbaracıbaşı,CHP eski Genel Sekreteri Adnan Keskin ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski milletvekilleri Mehmet Tomambay ile Hasan Aydın girdiği her seçimden başarısız olarak çıkan CHP lideri Baykal'ı ”siyaseti bırakmaya”davet etmişlerdi.

Seçimlerde CHP ile işbirliği yapan DSP lideri Zeki Sezer ile “10 Aralık hareketi” de Baykal'ın seçimlerde solu temsil edemediğini belirterek, başarısız bulduklarını belirtmişlerdi. SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'da SHP'nin solu temsil etmediğini belirterek, solda birleşme çabalarına destek olmk amacıyla seçimlere girmemelerine rağmen CHP'nin 22 temmuz'da başarısız olduğunu savunmuştu.

DEMİREL'DEN, ”BIRAKIP GİTME” TELEFONU

CHP lideri Baykal'ın 22 temmuz seçimleri öncesinde ziyaret ettiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ise Baykal'a ilk destek veren isim oldu. Seçim yenilgisi üzerine evine çekilen Baykal'ı arayan Demirel,”Bırakıp gitme”dedi. Seçimlerden 1 gün sonra arayan Demirel'in telefonu ile üzerindeki şoku atlatan Baykal,'a eski Cumhurbaşkanı'nın” yüzde 47 varsa, onun karşısında yüzde 53'te var. siyaset uzun soluklu bir iştir. Sakın bırakma” dediği öğrenildi. Sol'dan istifa çağrıları alan Baykal'a sağdan Demirel'in yanısıra TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün ve Yaşar Okuyan'dan tam destek geldi.


17 yıl önce