|

Ben olmasam da arkadaşlarım var

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin istişare toplantılarını sürdürüyor. Delegelerin ''adaylığını koy'' dediği Erdoğan''ın, ''Ben olmasam da partiyi yönetecek arkadaşlar var'' ifadesini kullandığı öğrenildi

Haber Merkezi
00:00 - 25/04/2014 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 25/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Ben olmasam da arkadaşlarım var
Ben olmasam da arkadaşlarım var

AK Parti 4. Olağan Büyük Kongre Delegeleri İstişare Toplantısı, Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı seçimi, yerel seçim sonuçları ve üç dönem kuralının konuşulduğu toplantıda, delegeler Erdoğan''ın Köşk''e çıkması konusunda fikir beyan etti. Söz alan delegeler, Başbakan''a ''adaylığını koy'' dedi.

ADAYLIĞINI AÇIKLA

AK Parti Genel Merkezi''nde basına kapalı toplantı yaklaşık 4,5 saat sürdü. Toplantıya bin 100 delegeden 902''sinin katıldığı, Erdoğan''ın konuşmasının ardından bazı delegelerin söz alarak değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi. Delegelere Cumhurbaşkanlığı seçimi ve AK Parti tüzüğünde yer alan 3 dönem şartı hakkındaki görüşleri sunuldu. Cumhurbaşkanı adaylığının istişare edilmesi kapsamında düzenlenen toplantıda, delegeler, ağırlıklı olarak Başbakan Erdoğan''ın Çankaya Köşkü''ne çıkmasını istedi. Bu konudaki düşüncelerini açıklayan delegelerin ''adaylığını koy'' dediği öğrenildi.

ÜÇ DÖNEM KALSIN

Başbakan Erdoğan''ın ise toplantıda, ''Ben olmasam da partiyi yönetecek arkadaşlar var'' ifadesini kullandığı belirtildi. Erdoğan, daha önce de kamuoyuna açıkladığı, üç dönem kuralının da kalkmasından yana olmadığını bir kez daha tekrarladı. Genel Merkez binasındaki toplantının yapıldığı konferans salonuna kalabalık nedeniyle giremeyen bazı delegeler de Erdoğan''ın konuşmasını zemin katta kurulan ekranlardan takip etti.

Toplantı öncesinde delegelerin cep telefonları toplanırken, salona girişlerde yoğun güvenlik önlemi alınması ve elektronik eşyaların salona sokulmaması dikkati çekti.


10 yıl önce