|

Bir yalan haber DHA

Cumhurbaşkanlığı, Doğan Grubu gazetelerinde yer alan DHA mahreçli, haşemalı bir bayanın Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün olduğu iddia edilen fotoğrafı yalanladı.

00:00 - 8/08/2008 Cuma
Güncelleme: 02:16 - 8/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Bir yalan haber DHA
Bir yalan haber DHA

Cumhurbaşkanlığı'dan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tatiline ilişkin olarak bugün bazı basın-yayın organlarında haber, fotoğraf ve görüntüler yayımlanmıştır. Söz konusu fotoğraflardaki kişi iddia edildiği gibi Sayın Hanımefendi değildir" denildi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tatiline ilişkin olarak bugün bazı basın-yayın organlarında haber, fotoğraf ve görüntüler yayımlanmıştır. Öncelikle belirtmek gerekir ki söz konusu fotoğraflardaki kişi iddia edildiği gibi Sayın Hanımefendi değildir. Bu tür haber, fotoğraf ve görüntüler, aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ailesinin özel hayatını taciz eder niteliktedir."

Hürriyet ve Vatan gazetelerinde, Cumuhrubaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, özel bir yatta Ege ve Akdeniz'in kuçaklaştığı Göçek koylarında dinlendiğini haberleri yer aldı. Bir yat ve uzaktan çekilmiş haşemalı bir bayan fotoğrafının da yer aldığı haberde Vatan Gazetesi, söz konuzu fotoğraftaki kadınını Hayrünnisa Gül olduğunu iddia etti.


Güvenlik uyarısı

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada güvenlik uyarısı da yapıldı. Açıklamada, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın birkaç günlük tatilinin içeriği konusunda detaylı bilgiler verilmesi, bulunduğu yerin haber, fotoğraf ve görüntülerle ortaya konulması, kabul edilmelidir ki kendilerinin güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bu hassas konuda basın mensuplarının gerekli özeni göstererek, duyarlılık ve sorumluluk bilinciyle hareket etmelerinin beklenmesi doğaldır' denildi.




16 yıl önce