|

'Bırakalım herkes görevini yapsın'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 28 Şubat süreciyle ilgili yapılan soruşturma ve gözaltılar için ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yönelik, “Bu noktada bir suç algısı varsa bu suça dönük soruşturmanın yapılması anayasanın emredici hükmü. Ceza usul yasamızın emredici hükmü. Bunlar yapılıyor. Bırakalım herkes kendi görevini yapsın.” dedi. Bakan Ergin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkûmlarla bir araya geldi.

Cihan
00:00 - 14/04/2012 Cumartesi
Güncelleme: 15:57 - 14/04/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
'Bırakalım herkes görevini yapsın'
'Bırakalım herkes görevini yapsın'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 28 Şubat süreciyle ilgili yapılan soruşturma ve gözaltılar için ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yönelik, “Bu noktada bir suç algısı varsa bu suça dönük soruşturmanın yapılması anayasanın emredici hükmü. Ceza usul yasamızın emredici hükmü. Bunlar yapılıyor. Bırakalım herkes kendi görevini yapsın.” dedi.

Bakan Ergin ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkûmlarla bir araya geldi.

Cezaevi çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Ergin, “Bunlara yönelik gereken şeyleri söylendi aslında. Tekrar tekrar aynı şeylere girmek istemiyorum. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yapmış olduğu bir soruşturma var. Bu soruşturmanın gerekleri yapılıyor. Adımları atılıyor. Bu noktada bir suç algısı varsa bu suça dönük soruşturmanın yapılması anayasanın emredici hükmü. Ceza usul yasamızın emredici hükmü. Bunlar yapılıyor. Bırakalım herkes kendi görevini yapsın. Savcılarımız savcılıklarını yapsınlar." diye konuştu.

Yakın tarihte yaşanan sorunların birer birer Türkiye'nin gündeminden çıkması için gayret ettiklerini belirten Sadullah Ergin, açılan soruşturmaların da bu yönde atılmış adımlar olduğunu ifade etti.

Bakan Ergin, "Yakın gelecekte Türkiye'nin sürdürülebilir, kesintiye uğramayan, güçlü bir demokrasi alt yapısını inşa etmesi sürecinden geçiyoruz. İnşallah dünya üzerinde güçlü demokrasisi olan ülkeler arasında Türkiye'yi en kısa süre içerisinde göreceğiz beraberce.” şeklinde konuştu.

12 yıl önce