|

Biz milletten icazet alırız

Başbakan Erdoğan, milletten başka referans kabul etmediklerini belirterek, ''Biz sadece milletimizden aldığımız icazetle yürüyoruz. Milletimizin değerlerine halel getirecek hiçbir oluşumun içerisinde bugüne kadar olmadık, olmayacağız'' dedi.

Fethiye
00:00 - 2/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:04 - 1/12/2013 Pazar
Yeni Şafak
Biz milletten icazet alırız
Biz milletten icazet alırız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muğla'daki ikinci gününde Fethiye ile Milas ilçelerinde düzenlenen toplu açılış törenlerinde konuştu. Göreve geldiklerinde 230 milyar dolar olan milli gelirin 786 milyar dolara çıkarıldığını söyleyen Erdoğan, 'Yan gelip yatsaydık bunlar olur muydu? Dünyayı fellik fellik dolaşmasaydık bunlar olur muydu? Şu anda bizim bütün Bakanlar Kurulu, dünyanın dörtbir yanını dolaşıyoruz, iş bağlantıları yapıyoruz. İşadamlarımızı yanımıza alıyoruz. Biz gittikçe onlar da bize geliyor. Onun için sürekli olarak Türkiye, dünyanın gündeminde, konuşulan bir ülke. Bu topraklardan, bu aziz milletten başka bizim önceliğimiz yok. Ama çok çalışacağız. 11 yıllık iktidarımızda nasıl çalıştıysak bundan sonra da aynen projelerimizi, hedeflerimizi hayata geçirmenin gayreti içindeyiz' dedi.

AKTİF DIŞ POLİTİKA İZLİYORUZ

Türkiye'nin son dönemde aktif dış politika izlediğine dikkat çeken Erdoğan, 'Gidin Çanakkale'ye, orada Suriyeli, Lübnanlı, Filistinli, Makedon, Kosovalı kardeşlerimizi göreceksiniz' ifadesini kullandı. Aliya İzzetbegoviç'i ölümünden bir gün önce hastanede ziyaret ettiğinde, 'Buralar Osmanlı'nın bakiyesidir, buraları ihmal etmeyin' dediğine işaret eden Erdoğan, şunları söyledi:

KAPILAR HERKESE AÇIK

'Nasıl gitmeyeceğiz? Nerede kardeşlerimiz varsa ister şehit, ister ölü, ister diri, biz oraya gideriz, biz oraya el uzatırız. Nerede mağdur varsa, muhtaç varsa biz oraya ulaşırız. Büyük devlet böyle olunur. İçine kapanan büyük devlet olamaz. Kapılarını herkese kapatan büyük devlet olamaz. Hakkı savunmayan, haksızlık karşısında susan büyük devlet olamaz. Eğer biz Suriye karşısında, Mısır karşısında sussaydık, eğer biz Irak, Lübnan, Filistin meselesinde sussaydık, eğer biz Afganistan, Somali meselesinde sussaydık, Şili'deki depreme, Haiti'ye, Gürcistan, Filipinler'e ulaşmasaydık büyük devlet olamaz, ekonomiyi bu kadar büyütemez, ihracatı bu kadar artıramaz, bu kadar turisti çekemezdik. İktidara geldiğimizde 'Türkiye'ye artık turist gelmeyecek' diyorlardı. 'Bunlar artık turizmi yasaklarlar' diyorlardı. O zaman turizm gelirimiz 8,5 milyar dolardı. 2012 sonunda nereye ulaştık? 29 milyar dolara... Bu yıl Allah'ın izniyle 30 milyar doları aşacağız ve 2013 yılında hem turist sayısı, hem turizm geliri itibarıyla İnşallah 2012'yi geride bırakacağız.'

ÜLKE ÖZÜYLE BULUŞUYOR

'Bizim siyasetimiz ideoloji siyaseti değildir. Korkutma, sindirme, istismar siyaseti hiç değildir. Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz hizmet üretirken Türkiye haritasını önümüze alıp, oy oranına bakıp, haritayı renklere ayırıp ondan sonra da farklı muamele eden bir iktidar değiliz. 81 vilayet bizim için aynıdır. 76 milyon bizim için birdir. Türkiye bizim nazarımızda birdir. Nerede insan varsa, nerede can varsa biz oraya hizmet götürmenin, oraya eser inşa etmenin, oradaki ihtiyaçları karşılamanın derdi, gayesi, mücadelesi içinde olduk. Bizler geçmişimizden aldığımız ilhamla geleceğe yürüyoruz. Yeni Türkiye aslında 20 Nisan 1920'de Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının açtığı Meclis'teki Türkiye. O Türkiye çok çok önemli. Biz Türkiye'yi özüyle buluşturuyoruz.'

İcazet milletten

'Yeni Türkiye'nin 'özüne rücû eden bir Türkiye' olacağının altını çizen Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: 'Biz sadece milletimizden aldığımız icazetle bu yolda yürüyoruz. Milletimizin değerlerine helal getirecek hiçbir girişimin, hiçbir oluşumun içerisinde olmadık, olmayacağız. Bizim tek derdimiz var; beraberlik, kardeşlik. Milletten başka referans kabul etmiyoruz. Kardeşlerim, sizden başka hiç kimse Meclis'e hesap soramaz. Çetelerin, mafyanın özellikle karanlık güç odaklarının Türkiye'ye istikamet çizme dönemleri geride kalmıştır.'

Saygı göremezler

Türkiye'nin tek bayrağı bulunduğunu, başka bir bayrağı kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Erdoğan, 'Bu parlamentonun çatısı altında olup da kendi kongrelerinde bizim bayrağımıza saygısızlık yapanlar, bu ülkede saygı göremezler. Bunu bir defa bilmeleri lazım. Saygı göremezler. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilalimiz, bu milletin bağımsızlığının işaretidir. Yıldızımız şehidimizin sembolüdür. Biz yola böyle çıktık, böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz' diye konuştu.

Sevgi seli

Başbakan Erdoğan, geceyi geçirdiği Marmaris'ten Fethiye'ye gitmek üzere kaldığı otelden eşi Emine Erdoğan ile ayrılarak Beldibi Şehir Stadyumu'na geldi. Yol boyunca vatandaşları selamlayan Erdoğan, araçtan inerek stat çevresinde kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet etti, çocuklara oyuncak ve satranç takımı dağıttı.


10 yıl önce