|

Böcek komisyonu tüm dinlemeleri araştıracak

Yasa dışı dinlemeleri araştırmak üzere Meclis''te kurulan Böcek Komisyonu, yapılan görev dağılımın ardından ilk toplantısını bugün yaptı.

Cihan
00:00 - 14/02/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:46 - 14/02/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Böcek komisyonu tüm dinlemeleri araştıracak
Böcek komisyonu tüm dinlemeleri araştıracak

Komisyon Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, çalışmaların sadece yasa dışı dinleme ve izlemeleri değil, yargı kararı ile yapılan ama yetki ve sınırlarının aşıldığı dinleme ve izlemeleri de kapsayacağını söyledi.

TBMM Böcek Komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyon AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan''ın başkanlığında çalışma takvimi ile usul ve esasları belirlemek üzere toplandı. Önceki gün yapılan ilk toplantıda Başkanlık Divanı''nın belirlendiğini belirten Aslan "Bugün komisyonun konuya ilişkin ilk toplantısını gerçekleştireceğiz. Komisyonumuzun çalışmalarının millettin beklentilerini yerine getirecek, güzel sonuçlar doğurmasını temenni ediyorum.'' dedi.

Komisyon çalışmalarının sadece yasa dışı dinleme ve izlemeleri değil, yargı kararı ile yapılan ama yetki ve sınırların aşıldığı dinleme ve izlemeleri de kapsayacağını söyleyen Aslan, ''Üç ana konu olacak. Yasal mevzuat dahilinde yapılan dinleme ve izlemelerde var olan yetki ve sınır aşımlarının mercek altına alınması. Yasa dışı yollarla ses ve görüntülerin kaydedilmesi. Yasa dışı yollarla elde edilen ses ve görüntü kayıtlarının kamuoyuna değişik iletişim kanalları ile duyurulması. İnşallah üç aylık süre için bu başlıklar etrafında çalışmalarımızı yapacağız.'' diye konuştu.

Soruşturma değil, tespit çalışması yaptıklarının söyleyen Aslan, ''Bu çalışmaların içinde ortaya çıkan bazı suç unsurları varsa, bu suçu işlediğine ilişki komisyonun kişiler ile ilgili tespiti varsa, suç duyurusun da da bulunulacaktır ama ana görevimiz, ülkemizdeki dinleme ve izlemelere ilişkin sıkıntıların nasıl oluştuğu, bu dinlemelerin kimler tarafından hangi yöntemlerle yapıldığı, hangi önlemler alınabileceği.'' açıklamasını yaptı.

11 yıl önce