|

Bu projeye karşı çıkanlar milletin düşmanı!

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti üyesi Ayhan Ogan, çözüm sürecine karşı çıkanların milletin düşmanı olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 25/05/2013 Cumartesi
Güncelleme: 20:12 - 25/05/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Bu projeye karşı çıkanlar milletin düşmanı!
Bu projeye karşı çıkanlar milletin düşmanı!

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti, Ardahan''da vatandaşlarla bir araya geldi. Halk Eğitim Merkezi'nde vatandaşların sorularını cevaplayan heyet üyeleri, zaman zaman hararetli tartışmaların yaşandığı salonda vatandaşlara çözüm sürecini anlattı. Heyet üyesi Ayhan Ogan, çözüm sürecine karşı çıkanların milletin düşmanı olduğunu belirterek, "Eğer bu milletin birliği kardeşliği bu projeyle büyüyüp sağlanacaksa ben burada herkesin buna inandığını görüyorum. Ben bunun için canımı vermeye hazırım. Buna karşı çıkanlar esas bu milletin düşmanıdır. Bunu böyle bilin.'' dedi.

Abdurahman Dilipak, ise "PKK içinde terör yapanlar da olmuştur. Devletin içinde terör yapanlar da olmuştur. Devletin içinde terör yapanlar, derin devletin bugün Ergenekon diye içeri alınanların uzantılarıdır ve hala aramızdadır. Ben tekrar söylüyorum en nefret ettiğim adam Şaron''dur. Babam Şaron''a haksızlık yapsa ben Şaron''un hakkı için yemin olsun ki babamla mücadele edeceğim. Cellâdımın bile hakkını savunacağım. Eğer adaleti ihya edebilirsek, adalet olmadan barış olmaz. Sabırlı olacağız. Bugünden yarına hemen bu işler bir anda çözülmeyecek." ifadelerini kullandı.

Heyet üyeleri daha sonra Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Yüksel Küçük tarafından sıcak ilgiyle karşılanan heyet üyeleri şehitler için Fatiha okudu. Heyet üyeleri burada barış sürecinin olumlu sonuçlanacağını ifade ederek, "Terörle mücadelenin tek yolu askerle mücadele değildir. Bir devlet illa imha yoluyla mücadele etmez. Bunun başka yolları da var. Bizim tarihimizde bizim devletlerimizin hepsi bu yöntemleri (barış süreci) kullanmışlardır. Bugün öyle bir yöntem kullanılıyor. Bundan rahatsız olmayın. Devlet bu ülkenin ne bölünmesine müsaade eder, bütün kurumlarıyla birlikte bu işin içinde. Rahat olun. Biz de bu burada bölücü değil birleştirici bir projenin içerisindeyiz." diye konuştu.


11 yıl önce