|

Bülent Arınç: Bu millet böyle kükrer

İzmir'de Manisalılar Derneği'ni ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vatandaşları adeta espri tufanına tuttu. Konuşmasında sık sık vatandaşlarla esprili diyaloglar yaşayan Arınç, 'Millet coştu mu böyle kükrer' dedi.

İha
00:00 - 3/02/2014 Pazartesi
Güncelleme: 18:20 - 3/02/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Bülent Arınç: Bu millet böyle kükrer
Bülent Arınç: Bu millet böyle kükrer

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'la gerçekleştirdikleri İzmir temasları kapsamında İzmir'de bulunan Manisalılar Derneği'ni ziyaret etti. Açık havada kurulan platformda vatandaşlara seslenen Arınç, vatandaşlarla sık sık esprili diyaloglar içerisine girdi. Programda Arınç ve Yıldırım'ın konuşmaları sırasında havaya beyaz güvercinler bırakıldı. Platforma kurulan 'Manisa sevdalısı büyük usta hoş geldiniz' yazılı pankart ise dikkat çekti.

Kendisini dinleyen vatandaşları ayakta tutmak istemediğini belirten Arınç, protokol bölümünde Binali Yıldırım'ın yanında bulunan koltuğa bir kadının oturmasını istedi. Vatandaşlar arasından bir kadını işaret ederek koltuğa oturmasını rica eden Arınç, 'Sarışın, güzel, endamlı' diyerek kadını tanıtırken, koltuğuna oturan vatandaşa, 'Manisa'nın neresinden?' diye sordu.

'MİLLET COŞTU MU BÖYLE KÜKRER'

Arınç, konuşması sırasında sürekli slogan atan ve kendileriyle gurur duyduklarını söyleyen bir vatandaşa da esprili bir dille cevap verdi. Arınç, 'Tamam gurur duyuyorsun da ikide bir sözümü kesme. Allah razı olsun ben de bu milletten gurur duyuyorum, sen de içindesin haydi bakalım. İşte millet coştu mu böyle ikide bir kükrer. Ben gittikten sonra da kükremeye devam et' diyerek espri yaptı.

Konuşmasında Manisa'da geçirdiği zamanları, doğduğu evi, okuduğu okulları anlatan Arınç, yine Manisa'da yaşadığı mahalle ile ilgili de espri yaptı. Okuduğu okulun meşhur sarı binanın yakınında olduğunu söyleyen Arınç, 'Saz mahallede sarı bina vardı, Binali Bey bilmeyebilir. Türkiye'deki 2-3 akıl hastanesinden biri Manisa'daydı. Bizim mahallemizdeydi' diye konuştu.

AK Parti'nin 76 milyonu kucakladığı, bütün ülkeyi dost ve kardeş bildiği ve ayrımcılık yapmadığı için çok güzel bir iş yaptığını söyleyen Arınç şöyle konuştu:

'Millet bundan o kadar memnun ki sandığa giden iki seçmenden biri AK Parti'ye oy veriyor. Bölgecilik yapmıyoruz, kimlik siyaseti yapmıyoruz. Hizmet siyaseti yapıyoruz. Bizim işimiz hizmet etmek. AK Parti'nin başarılı olmasının sırlarından birisi bu bütünlüğü sağlamasıdır. İkincisi de biz dedikodu üretmiyoruz. Çıkarcılık üzerine siyaset yapmıyoruz. Bölgecilik üzerine mikro milliyetçilik üzerine siyaset yapmıyoruz. Biz yüzde 65 belediyesini kazandık, Türkiye'nin bunun da bir hikmeti var. İki referandum oldu, ikisinde de 'evet' kazandı Türkiye'de. İzmir 'hayır' demiş olabilir, önemli olan Türkiye'de AK Parti'sinin 'evet' dediğine milletimizin de 'evet' demiş olmasıdır.'

'YANLIŞ YAPARSAK YÜZDE 10'U BİLE ÇOK GÖRÜR'

En son aldıkları oy oranının yüzde 50 olduğunu hatırlatan Arınç, 'Millet veriyor. Milletin sırtına silah dayanmıyor ki, gönlünden geçtiği için veriyor, sevdiği için veriyor. Beğendiği için veriyor. Bundan sonra verir mi, bize göre verecek yeter ki biz doğru yapalım. Yanlış yaparsak bizi eksiltir. Eğer biz de yanlışlar yaparsak, millete hizmetten geri kalırsak, millete verdiğimiz sözleri yerine getirmezsek, millet bizden yüzde 50'yi alır, yüzde 10'u bile çok görür. Biz çalışmalarımızı 11 senedir nasıl hizmet üretiyorsak, 50'nin 60'a çıkacağını da adım gibi biliyorum' dedi.

'BALIKLARLA YOLCULUK YAPARSINIZ'

Konuşmasında Binali Yıldırım'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemlerde yapılan icraatlara da değinen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Müthiş bir proje var. İzmir-İstanbul Otoyol Projesi. Rüya gibi yahu. Gözünüzü kapatın, kontağı çalıştırın, -şoför tabii başkası olmak kaydıyla- 3,5 saatte İstanbul'a gideceksiniz arkadaşlar. Toprağın üstünü işlemekle bitirdik de, şimdi Marmaray ile denizin altından geçiyoruz. Şimdi bakanımız ayrıca oradan bir tünel daha yapıyor lastikli araçların da geçmesi için. Şimdi artık otomobiller de denizin altından geçecek. Cam fanus içinde yaparsa belki de balıklarla birlikte yolculuk yapacaksınız.'

Eskiden Konya-Ankara arasının git gel 6 saat olduğunu hatırlatan Arınç, 'Şimdi Ankara-Konya git gel 2,5 saat oldu. Rahat, hızlı, güvenli tren. Kahveni içiyorsun, sarsıntı bile yok. Şimdi Eskişehir-Konya başladı. Ankara-Eskişehir devam ediyor. Hep bunun yaptıklarıdır. Bu adamı çok sevin ve onu hiç unutmayın. Allah razı olsun' diyerek Yıldırım'ı işaret etti.

'KİMSE UÇUK KAÇIK LAFLAR ETMESİN'

Yıldırım ise, İzmir'de 10 yıldır hizmet edilmediğini belirterek şöyle konuştu:

'Bugüne kadar kim İzmir'e en ufak bir hizmet yaptıysa, taş üstüne taş koyduysa başımız gözümüz üzerinde yeri var ama hiç kimse bana son 10 senede İzmir'e 'şunları yaptık, bunları yaptık, İzmir'i uçurduk' gibi uçuk kaçık laflar etmesinler. İzmirli neyin yapıldığını, neyin yapılmadığını çok iyi biliyor. Biz bir aydır İzmir'in 30 ilçesini karış karış gezdik. Hemşehrilerimizi dinledik, gördüğümüz manzara vahim ama hiç merak etmeyin 30 Mart İzmir'de güneşin yeniden bir başka doğduğu bir gün olacak. İzmir kaybettiği, kaplumbağa hızıyla yitirdiği yılları yıldırım hızıyla tekrar kazanacak.'

Yıldırım'ın bu sözleri Arınç ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılık buldu.

10 yıl önce