|

Bunlara karşı hukuki yollara başvuracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP'den gelen suçlamalara karşı hukuki yollara başvuracaklarını ve bu sabah bir dava açtıklarını duyurdu.

Yeni Şafak
00:00 - 17/02/2009 Tuesday
Güncelleme: 15:53 - 17/02/2009 Tuesday
Yeni Şafak
Bunlara karşı hukuki yollara başvuracağız
Bunlara karşı hukuki yollara başvuracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı seçim meydanlarına çıkmaya çağırarak, “Çık bakalım şu meydana, çık bakalım milletin karşısına. Cesaretin varsa AK Parti'yle gel burada yarış.” dedi. Erdoğan, muhalefet partilerinin halka işi olmadığına işaret ederek, “Medya plazalarında dolaşır. Sadece bu yüzden bundan sonra onlara iftiracı medya partisi diyeceğim.” diye konuştu.

Erdoğan, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada muhalefet partilerini ve bazı medya organlarını eleştirdi. Erdoğan, muhalefet partilerinin Türkiye'yi eski Türkiye zannettiklerini ve medya yalanların ile oy toplamaya çalıştıklarını söyledi. Muhalefet partilerinin Ankara'dan bol keseden atmaya alıştıklarına işaret eden Erdoğan, “Seçimi millet yapar, millet. Söyleyecek sözünüz varsa gelin millete söyleyin. Projeniz varsa gelin milletle paylaşalım. Eski dönemler bitti. Eski çamlar bardak oldu. Öyle medya kılavuzluğuyla seçim kazanılmıyor. Yalanın dolanın üzerine siyaset inşa edilmiyor. Medyadan kılavuz olmaz, madem AK Parti'yi takip ediyorsunuz, o zaman kendinize milleti kılavuz edinin. İki de bir yatıp kalkıp iftira atmayın” dedi.

“YOLSUZLUK VARSA YARGIYA GİDERSİN”

CHP'li parti yetkililerinin 'Yok bilmem şu yolsuzluğun arkasında bu var, şu var.' diye açıklama yapanları eleştiren Erdoğan, “Bakın, milletim bunu tespit ediyor. Bizim partimizin adı 'ak'tır. Kısaltılmışı ak. Bunu söylemek işlerine gelmez.” dedi. Dolaylı yollardan Baykal'ın çıkıp hala iftira atmaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Sayın Baykal, eğer dürüstsen, dürüst olduğunu iddia ediyorsan, eğer yolsuzluk Tayyip Erdoğan hakkında varsa yargıya gidersin. Yargıya gidersin. Senin adamların, senin görevlendirdiğin memurların, ellerinde belge melge varsa, benim belediye başkanlarımın dokunulmazlığı yok, buyursunlar yargıya gitsinler. Böyle iftira kampanyalarıyla filan bir yere varamazsın. Benimle ilgili elinde belge bulgu varsa yargıya gidersin. Bu tür siyasetle puan alamayacaksın.”

“PARTİ HESAPLARINDAKİ YOLSUZLUĞUN HESABINI VER”

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sivas'tan öteye geçmediğini belirtti.

Erdoğan, “Sadece kapalı spor salonlarında şov yaparsın başka bir yere gidemezsin. AK Parti'ye leke sürmeye çalışma. Kim AK Parti'ye leke sürmeye çalışırsa namerttir. Bu kadar açık söylüyorum, namerttir. Bizim bütün hesabımız, kitabımız şeffaftır. Girersin internet sitemize, orada görürsün, ama CHP, Anayasa Mahkemesi tarafından mahkum edilmiştir. Parti hesaplarında yolsuzluğunun hesabını ver.”

“ALÇAKLIK BİR SEVİYE İSTER”

AK Parti'ye karşı son dönemde CHP tarafından yöneltilen eleştirileri sert bir şekilde cevaplayan Erdoğan, “Senaryolar karşısında dayanmak mümkün değil. Alçaklık bile bir seviyeyi ihtiva ediyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. Çamur atanlar, kendi çamurlarında boğulacaklar. İnsanların şerefleriyle, haysiyetleriyle, onurlarıyla oynamak ancak bunlardan nasip almayanların işidir. Hukuki yoldan hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bugün parti olarak davamızı açtık. Bunun adı siyaset, demokratik muhaelefet değil, çirkefliktir. Bir tanesini İstanbul'a gönderdiler, yatıyor, kalkıyor bu işleri konuşuyor. Muhatap alınmak için, gündeme gelmek için, şöhret olmak için yapmayacakları basitlik, çirkeflik, çirkinlik yok. Şimdi yanına bir tane daha göndermişler. Bunlar seni ancak maskara yapar maskara, milletin nazarında rezil kepaze eder.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kendilerinin muhalefetin bile seviyeli olanını, hakkaniyetli olanını, dürüst olanını istediklerini ve siyasetin bir ahlak işi olduğuna işaret ederek, “Biz, yandaş medyanın düşünceleriyle hareket eden bir parti değiğliz. Olmayacağız. Zaten onların çoğunu okuma gereği duymuyorum. Biz, kurulduğumuzdan beri siyaset ahlakına dikkat ettik. Kimseye iftira etmedik, kimsenin ailesini, özel hayatını siyasetin malzemesi yapmadık.” şeklinde konuştu.

Erdoğan, birlikte yola çıktıkları yirmiye yakın arkadaşını ayıkladıklarına dikkat çekerek, “Yola çıktık, ama bu tespitleri görük, sonra yollarımızı ayırdık. CHP ihraç edememiştir, edemez.” dedi.

“ER MEYDANI SEÇİM MEYDANI”

Kendilerinin rekabetlerinin hizmet ve millet için çalışmak olduğunu kaydeden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Ama ana muhalefet, başka telden çalmaya, başka yoldan siyaset yapmaya kararlı. 9. mitingim, hep aynı çağrıyı yaptım. Siyaseti çirkinleştirmeyin. İftira ve karalamayla siyaset yapmayın. Aynı şeyi yavru muhalefete de söylüyorum. Sen de yaptın, yanlış yapıyorsun. Dinlemediler, sürekli bize çamur attılar. Çünkü ellerindeki tek malzeme çamur bunların. İftiracı medyayla işbirliği yaparak kurduğunuz ittifaktan, planladığınız ahlaksız oyundan usandık. Yüce yargıda bu iftiraların hesabını vereceksiniz. İftira atmak bu kadar ucuz olamaz. Masum insanları karalamak bu kadar kolay değildir. Ana muhalefet liderine sesleniyorum. Er meydanı işte burası, seçim meydanı. Çık bakalım şu meydana, çık bakalım milletin karşısına. Cesaretin varsa AK Parti'yle gel, burada yarış. Öyle iftiracı medyayı arkana alıp, her gün çamur atayım belki izi kalır demekle olmaz. Onlar, komünist anlayıştır. Kayseri kapalı salona değil, Kırıkkale'ye gel, Van'a, Diyarbakır'a git. Bak bakalım seçim meydanında neler var. Milletin derdini dinle. Ülkenin lehine bir proje üret. Onların halkla işi olmaz. Medya plazalarında dolaşır. Sadece bu yüzden bundan sonra onlara iftiracı medya partisi diyeceğim.”

Cumhuriyet Meydanı'na 'Peres'i presleyen Başbakan', 'Davos bitmiştir, Denekdağı zirvesine bekliyoruz' şeklinde afişlerin asıldığı görüldü.


15 years ago