|

Çankaya 70 milyonun kalesidir

Çankaya için, “kale düştü, kale düşecek” şeklinde yorum yapanlara sert tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Köşelerinde 'bir kale düştü' diyecek kadar saygısızlar. Bu kale kimin kalesiydi ki, düştü” diye sordu

Ali Eyvaz
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 01:40 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
Çankaya 70 milyonun kalesidir
Çankaya 70 milyonun kalesidir

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Çankaya şunun bunun veya belli bir seçkinci grubun değil. Bu Çankaya hepimizin, 70 milyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin” dedi. Erdoğan, “Düştü denilen kale neresi? Hangi kale düşmüş? Bu Çankaya kimin? Birilerinin mi, yoksa bu Çankaya 70 milyon vatan evladının mı? Çankaya, şunun bunun veya belli bir seçkinci grubun değil. Bu Çankaya hepimizin” diye konuştu.

ÇANKAYA SEÇKİNCİLERİN DEĞİL

Hizmet-İş Sendikası'nın Genel Kurulu'nda konşan Erdoğan, 22 Temmuz'da yapılan seçim neticesinde halkın iradesinin tecelli ettiğini dile getirerek, “Ülkemde maalesef hâlâ rejim kavgalarından bahsedenler, olmayan şeyleri varmış gibi gösterme gayreti içine içine girenler var ama halkın böyle bir sıkıntısı yok. Halkın böyle bir derdi yok. Hatta ve hatta köşelerinden 'bir kale düştü' diyecek kadar, maalesef, halkın iradesine saygısız davrananlar var. Bu kale kimin kalesiydi ki düştü? Veyahut da şu anda iktidarda bulunan kişiler kim? Bizler nereden geldik” dedi. “Düştü denilen kale neresi? Hangi kale düşmüş? diye soran Erdoğan, “Bu Çankaya kimin? Birilerinin mi, yoksa bu Çankaya 70 milyon vatan evladının mı? Çankaya, şunun bunun veya belli bir seçkinci grubun

değil. Bu Çankaya hepimizin,

70 milyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin” diye konuştu.

ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLMEDİ

Edoğan, hükümet ettikleri dönemde çalışanların maaşlarından yapılan zorunlu tasarruf kesintilerini geri ödediklerini, böylece devleti çalışanlarına borçlu olmaktan kurtardıklarını belirterek, geçici işçilerin kadroya geçirilmesi, sendikal örgütlenmenin önönündeki engellerin kaldırılması ve emek hareketinin ivme kazanması yolunda önemli adımlar atıldığını vurguladı. Geçmiş hükümet dönemlerinde çalışanlardan yapılan zorunlu tasarruf kesintilerinin bütçeye yama yapıldığını ve “iç edildiğini” dile getiren Erdoğan, yolsuzlukla mücadelede büyük kararllık gösterdiklerini söyledi.

Erdoğan'dan KEY müjdesi

Erdoğan, Konut Edindirme Yardımı (KEY) kesintilerinin ödemesine yakında başlayacakları müjdesini de verdiği konuşmasında, kendisinin de 1970'li yıllarda İstanbul Belediyesi'nde çalıştığını hatırlatarak, “Bu kardeşiniz bir belediye işçisidir. Oradan geldim, orada yetiştim” dedi. Erdoğan'ın konuşmaları sık sık işçiler tarafından atılan “Türkiye seninle gurur duyuyor” şeklideki sloganlar ve alkışlarla kesildi. Yoğun tezahürat altında konuşmasını bitiren Erdoğan, makam aracına kadar işçilerin sevgi gösterisi eşliğinde yürüdü.


17 yıl önce